Opi tekemään nahkatossut — Haminan Kauppiaantalomuseossa vietetään käsityölauantaita

Suoman ompeluseurassa valmistetaan ensi lauantaina muinaispukuun sopivat nahkatossut ja kierrätetään käsitöitä.
Suoman ompeluseurassa valmistetaan ensi lauantaina muinaispukuun sopivat nahkatossut ja kierrätetään käsitöitä.

Suoman ompeluseura järjestää käsityölauantain Haminassa Kauppiaantalomuseon Mattilassa 10. maaliskuuta. Tapahtuma sisältää kaksi aihetta: muinaispuvun jalkineiden valmistuksen ja käsitöiden kierrätyksen.

Tossutyöpajassa opetellaan valmistamaan muinaispuvun kanssa käytettäväksi sopivat nahkatossut. Ohjaajana toimii Outi Sipilä.
Tossutyöpaja liittyy Haminan kaupungin museoiden ja kansalaisopiston Suomen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi alkaneeseen Ol’ muinoin muodis’ -tapahtumasarjaan, jossa perehdytään naisen muinaispuvun valmistamiseen.

Ol’ muinoin muodis’ huipentuu Kansallispukutuuletukseen Haminassa 4. elokuuta 2018.

Lauantaina Mattilassa vietetään myös käsityökierrätyspäivää. Kiertoon voi tuoda ideoita, malleja, valmiita tai keskeneräisiä käsitöitä.

Tossutyöpaja ja käsityökierrätyspäivä la 10.3. klo 10—14 Kauppiaantalomuseon Mattilassa, Kasarminkatu 6, Hamina.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.