Terveysjohtaja tekee myös potilastyötä – Kristerille Valottaja-lyhty

Moises Garibay

Toimittajat pitävät Kouvolan terveysjohtajaa Kari Kristeriä napakkana ja selkeäsanaisena virkamiehenä. Tiistaina hänet palkittiin Kymenlaakson journalistiyhdistyksen Vuoden valottaja -lyhdyllä.

Kouvolan terveysjohtajan Kari Kristerin päivät täyttyvät hallintotyöstä. Viime aikoina aikaa on vienyt sote-uudistus, jossa sosiaali- ja terveyspalvelut käännetään kokonaan uuteen asentoon. Vuoden 2019 alusta lähtien niistä vastaa maakunta, ei yksittäinen kunta.

Hän on mukana maakunnan työryhmissä, jotka suunnittelevat kuntoutusta ja vastaanottopalveluita.

Esimiestehtävistä huolimatta Kristeri haluaa tehdä myös potilastyötä, jotta tuntuma käytäntöön säilyy. Silloin tällöin hän sijaistaa lääkäriä terveysasemalla ja viikonloppuisin hän päivystää puhelimen päässä ambulanssien ensihoitolääkärinä.

Kristeriä kiinnostaa myös urheilulääketiede. Hän toimii koripalloseura Kouvojen ja Kouvottarien joukkueen lääkärinä.

Kymenlaakson journalistit ry palkitsi Kari Kristerin Vuoden valottaja -lyhdyllä. Tunnustuksen perusteluissa todetaan, että kiireistä huolimatta hän vastaa soittopyyntöihin ja antaa toimittajien kysymyksiin selkeitä vastauksia.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.