Superviikon uskotaan houkuttelevan huviveneilijöitä

sari Tauru

Kotkaan odotetaan ensi kesänä paljon huviveneilijöitä.

Kotkaan suuntautuvan huvivenematkailun ennustetaan kasvavan tänä kesänä.

Viime kesänä Meriniemen vierasvenesatamassa huviveneiden yöpymiskäyntejä oli hieman yli 1700. Tänä kesänä käyntien ennustetaan nousevan jopa 2000:een. Meripäivien ja The Tall Ships’ Races -tapahtuman uskotaan kasvattavan merkittävästi vierasveneilijöiden määrää, kerrotaan Kotkan Pursiseuran tiedotteessa.

Viime kesänä Kotkassa vierailleista huviveneistä noin 500 saapui pääkaupunkiseudulta ja yli 300 Helsingistä. Pursiseuran mukaan Kaakkoi-Suomeen saapuneiden veneilijöiden palaute on ollut positiivista.

Kansainvälisiä huviveneitä vieraili Kotkan Meriniemessä yli 90. Veneilijöitä tuli 13 eri maasta, joista kaukaisin oli Australia. Venäjältä saapui yli 50 venekuntaa.

Kotkan Pursiseuran 129. toimintavuosi käynnistyy lauantaina 22. huhtikuuta. Pursiseuran lippu nostetaan Meriniemessä salkoon kello 18.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.