Leirintäalueen vuokrasopimus irtisanottiin — Haminan kaupunki joutuu lunastamaan osan alueen rakennuksista

Perussuomalaiset olisivat halunneet uudet hinta-arviot kaupungille tulevista rakennuksista.

Antti-jussi Larvio

Kuvan vuokramökki on valmistunut jokunen vuosi sitten. Se on toinen mökeistä, jonka Haminan kaupunki joutuu lunastamaan Hamina Campingiltä.
Kuvan vuokramökki on valmistunut jokunen vuosi sitten. Se on toinen mökeistä, jonka Haminan kaupunki joutuu lunastamaan Hamina Campingiltä.

Pitkienhiekkojen leirintäalueen vuokrasopimus Haminan kaupungin ja alueen vuokranneen Oy Hamina Camping Ltd:n välillä päättyy huhtikuun lopussa. Haminan kaupunginhallitus päätti sopimuksen irtisanomisesta maanantaina. Sopimuksen irtisanomiseen päädyttiin, koska yhtiö ei ole täyttänyt sopimukseen kirjattuja alueen kehittämisvelvoitteita. Lähinnä rakentamisvelvoitteita on laiminlyöty.

Vuokrasopimuksen irtisanomisen johdosta kaupunki lunastaa vuokraajayhtiöltä sen alueella omistamat kolme rakennusta eli ravintola- ja vastaanottorakennuksen sekä kaksi lomamökkiä. Kaupunki maksaa rakennuksista irtaimistoineen 527 945 euroa. Rakennusten lunastushinta on saatu rakennusten arvioinnin tehneeltä Suomen Kiinteistöarviointi Oy:ltä. Irtaimiston kaupunki on itse arvioinut vajaan 43 000 euron arvoiseksi.

Antti-jussi Larvio

Rakennus, jossa on tilat ravintolalle ja vastaanotolle, siirtyy Haminan kaupungin omistukseen.
Rakennus, jossa on tilat ravintolalle ja vastaanotolle, siirtyy Haminan kaupungin omistukseen.

Lunastuspykälä sopimuksessa

Kaupungin lunastusvelvollisuus perustuu vuokrasopimukseen, jossa todetaan kaupungin olevan velvollinen vuokrasopimuksen päättyessä lunastamaan alueella olevat vuokralaisen rakennukset niiden rakennusteknisestä arvosta, kun siitä on tehty ikävähennys.

Kaupunginhallituksen jäsen Peter Muurman (ps.) olisi palauttanut vuokrasopimuksen purkamisen ja samalla kiinteistölunastuksen uudelleen valmisteltavaksi. Muurmanin esityksen mukaan kaupungin tulisi pyytää kahdelta kiinteistöarviointiin pätevöityneeltä yhtiöltä vertailevat kiinteistöarvioinnit. Vuokrasopimus voitaisiin Muurmanin mukaan sanoa irti vasta, kun taloudellinen lopputulema on kaupungin ja sen veronmaksajien kannalta siedettävä. Muurman sai esitykselleen vain Janne Nyholmin (ps.) tuen.

Hävittyään palautusäänestyksen Muurman esitti vuokrasopimuksen purkamisesityksen ja rakennusten lunastamisesityksen hylkäämistä. Esitystä ei kannatettu.

Kaupunki aikoo etsiä alueelle uuden vuokralaisen jo tulevaksi kesäkaudeksi.

Luetuimmat