Kotka etsii Kantolalle uutta yrittäjää — Rakennuksesta halutaan tehdä metsäteollisen kulttuurihistorian ja taiteen kärkikohde

Taloon etsitään innostunutta ja kehittämishaluista matkailuyrittäjää. Kilpailutuksen voittaa toimintakonseptin ja vuokratulon paras yhdistelmä.

Raimo Eerola

Kantolan tulevaa käyttöä on suunniteltu yhdessä alueen asukkaiden ja seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy:n kanssa.
Kantolan tulevaa käyttöä on suunniteltu yhdessä alueen asukkaiden ja seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy:n kanssa.

Kotkan kaupunki etsii Alvar Aallon suunnittelemalle tehtaanjohtajan asuintalolle Kantolalle uutta matkailuyrittäjää. Haussa on kumppani, joka loisi Kantolasta metsäteollisen kulttuurihistorian ja taiteen kärkikohteen Kotkan matkailutarjontaan.

— Kantola ja sen rantasauna soveltuvat sellaisen näkemyksellisen matkailuyrittäjän käyttöön, joka ymmärtää kohteen kulttuurihistorialliset mahdollisuudet ja lähtee sitä hyödyntämään myös kansainvälisten matkailijoiden palvelemiseksi, kertoo Kotkan kaupunkisuunnittelujohtaja Markku Hannonen.

Pinta-alaltaan noin 450 neliömetrin kokoiseen Kantolaan kuuluu myös hirsinen rantasauna ja kivilaituri.

Kotkan Sunilassa sijaitsevassa Kantolassa on toimiva keittiö, neljä makuuhuonetta ja sinne on hiljattain hankittu ripustusjärjestelmä, joka soveltuu näyttelytoimintaan.

— Talossa on myös alkuperäistä kalustoa ja hieno tunnelma. Toivomme löytävämme yhteistyökumppanin, joka profiloisi Kantolan teollisen kulttuurihistoriamme ja taiteen kärkikohteeksi, lisää Hannonen.

Sunilan tarinat odottavat paketoijaa

Talon tulevaa käyttöä on suunniteltu yhdessä alueen asukkaiden ja seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy:n kanssa. Kantolan tiloja voi jo tällä hetkellä vuokrata kokous- ja juhlakäyttöön Kotkan kaupungin asiakaspalveluyksikkö Ruorin kautta. Paikallinen asukasyhdistys Pro Sunila ry on apuna talon esittelemisessä ja aukipitämisessä.

— Taloon etsitään innostunutta ja kehittämishaluista matkailuyrittäjää. Kilpailutuksen voittaa toimintakonseptin ja vuokratulon paras yhdistelmä. Toisin sanoen Kantolalle etsitään sopivinta yhteistyökumppania, joka vakuuttaa osaamisellaan. Aallon Sunila on uniikki kulttuuriympäristö, jonka historia ja tarinat vain odottavat paketointia suomalaisesta arkkitehtuurista ja designista kiinnostuneille matkailijoille, kertoo projektipäällikkö Noora Kiili Cursor Oy:stä.

— Alueella on myös muita kiinnostavia kiinteistöjä, kuten myynnissä oleva entinen sauna- ja pesularakennus. Sen tontti on jo valmiiksi kaavoitettu majoituskäyttöön.

Kohteesta kiinnostuneet kutsutaan ensin tutustumaan taloon ja haastatteluihin. Yrittäjille jaetaan tarkempi tietopaketti kilpailutuksesta tapaamisen yhteydessä. Lisätietoja voi kysyä, sekä tutustumisajan voi varata Kiililtä. Yrittäjäkilpailutus ja valinta tehdään toukokuussa.

Luetuimmat