Sibeliuksenpuiston linja-auto sai uuden ilmeen Sotekilla – katso ennen ja jälkeen -kuvat

Sotek-säätiö

Lasten leikkeihin tarkoitettu linja-auto oli kokenut kovia - varmaankin vähän isompien ihmisten käsissä.
Lasten leikkeihin tarkoitettu linja-auto oli kokenut kovia - varmaankin vähän isompien ihmisten käsissä.

Kotkan Sibeliuksenpuiston linja-auto on kunnostettu Sotek-säätiön Remppa-pajalla. Ajan hammas, kelit ja ilkivalta olivat kohdelleet autoa kaltoin, ja sen runko oli kattoa lukuun ottamatta pitkälti lahonnut.

Helmikuussa alkaneessa kunnostuksessa huomattava osa linja-auton puuosista vaihdettiin uusiin. Sen jälkeen myös linja-auton sisäpuoli kuidutettiin, ja bussi maalattiin kestämään tulevat vuosikymmenet.

— Edellisessä kunnostuksessa oli kuidutettu ulkopuolelta. Siinä kävi kuitenkin niin, että kun vettä satoi sisään, se jäi sinne ja mädätti tukipuut, kertoo työnsuunnittelija Marko Ruonala Sotek-säätiössä.

Jotta vesi valuisi sisätiloista pois, eikä vaurioittaisi seinärakenteita, auton lattiaan tehtiin nyt kaato kuten kylpyhuoneessa.

Sari Tauru

Kunnostettu leikkibussi on tuotu paikalleen Sibeliuksenpuistoon.
Kunnostettu leikkibussi on tuotu paikalleen Sibeliuksenpuistoon.

Sotekin Remppa-pajalla tehdään Kotkan kaupungin eri yksiköille tilaustöinä muuttoja, kalusteiden kunnostuksia ja kiinteistöjen remontteja. Paja tarjoaa pitkäaikaistyöttömille ja maahanmuuttajille mahdollisuuksia työkokeiluun, kuntouttavaan työtoimintaan ja palkkatuettuun työhön.

Riina Lehtoranta

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.