Panu Laitinen ratkaisi jatkoajalla Titaaneille — ”Ylivoimapeliä pitää jatkossa parantaa paljon”

Kimmo Seppälä

Panu Laitinen teki Titaanien jatkoaikamaalin.

Titaanien ja Forssan Palloseuran välinen kauden avausottelu jääkiekon Suomi-sarjassa oli juuri niin tiukka ja tasainen kuin odottaa sopikin, mutta pelin taso jäi suorastaan heikoksi. Kotijoukkue Titaanien 4—3 (1—0, 2—2, 0—1, 1—0)-voitto jatkoajan päätteeksi oli kuitenkin tulos, jonka 370-päinen katsojajoukkokin hyväksyi.

— Sanoinkin pelaajille, että se on ison joukkueen merkki, kun pystyttiin klaaraaamaan voitto pikkaisen heikommallakin pelillä. Vastassa oli sentään ”Fopsi”, joka on mielestäni ihan sarjan kärkijoukkueita, totesi Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

Forssan maalivahti Henri Viitala joutui kaivamaan kiekon selkänsä takaa jo 43 pelisekunnin jälkeen. Titaanien Ville Myyryläinen pääsi tekopaikkaan vastustajan harhasyötöstä, eikä erehtynyt.

Toista erää oli pelattu vain rapiat kuusi minuuttia, kun Petja Summanen survoi maalin edestä kiekon verkkoon. 2—0-johdostaan Titaanit sai nauttia vain pienen hetken, sillä jo samalla peliminuutilla isännät ottivat viiden sekunnin sisään kaksi jäähyä.

Kahden pelaajan alivoimalle joutuminen kostautui FPS:n Teemu Karjalaisen 2—1-kavennuksella.

Eivätkä Titaanien ottamat jäähyt siihen loppuneet. Toisessa erässä kotijoukkueen pelaajat istuivat rangaistuspenkillä yli 11 minuuttia. Myös Forssan 2—2-tasoitusmaali syntyi kahden miehen ylivoimalla Aleksi Karlssonin toimesta.

Repaleisen toisen erän päätteeksi Titaanien Ketterä-laina Valtteri Niemi onnistui onnekkaasti siirtämään maalin edessä kimpoilleen kiekon sisään.

3—2-johtoaan Titaanit lähti turvaamaan päätöserään hermostuneesti. Piispanen piti erän alkuminuuteilla aikalisän yrittäen rauhoitella joukkuettaan. Se ei täysin onnistunut, vaikka FPS sortuikin erässä rumaan peliin. Vieraille vihellettiin viisiminuuttinen päähän kohdistuneesta taklauksesta, pari pelirangaistusta, 10 minuutin käytösrangaistus ja kolme kakkosta.

Titaanien ylivoimapeli ei kuitenkaan toiminut.

— Se oli tosi surkeata. Ja se, että vastustaja pääsi tekemään alivoimalla tasoitusmaalin, on anteeksiantamatonta, Piispanen noitui.

FPS:n 3—3-tasoitus syntyi ajassa 55.16, kun Joona Tala (1+1) viimeisteli taidolla kahden pelaajan karkumatkan.

Kolmella kolmea vastaan pelatulla jatkoajalla Titaanit onnistui paremmin vaihdoissaan ja pääsi vastustajaa useammin yrittämään voitto-osumaa. Homman hoiti lopulta kotiin Panu Laitinen Joni Kallion hyvästä pystysyötöstä.

— Yleisölle riitti tapahtumia. Se taisi illan paras anti. Mielestäni hallitsimme 5—5-peliä, mutta jäähysumamme jälkeen oli vaikeuksia päästä takaisin peliin mukaan. Ja omaa ylivoimapeliämme pitää jatkossa parantaa paljon, Piispanen summasi.

Harri Levänen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.