Black Pearl jätti Kotkan Kantasataman lauantaiaamuna –Luksusjahdin irtautumista laiturista oli seuraamassa vain muutamia ihmisiä

Luksusjahti Black Pearl jätti Kotkan lauantaiaamuna. Aluksen seuraava määränpää ei ole tiedossa.
Luksusjahti Black Pearl jätti Kotkan lauantaiaamuna. Aluksen seuraava määränpää ei ole tiedossa.

Kotkan Kantasatamassa reilun viikon majaillut Black Pearl -luksusjahti jätti Kotkan lauantaiaamuna.

Alus irtosi Kantasatamasta kello 10.30 aikaan.

Luksusjahdilla muutettiin lähtösuunnitelmia useaan otteeseen.

Black Pearlin kapteeni Chris Gartner kertoi viivästyksen johtuneen aluksen turvallisuusvälineistölle tehdyistä tarkastuksista.

Kotka valikoitui Black Pearlin rantautumispaikaksi, koska Kotkasta on lyhyt etäisyys muihin Itämeren satamakaupunkeihin, kuten Pietariin ja Riikaan. Alus tuli Kotkaan Pietarista.

Määränpää tuntematon

Tietoa siitä minne alus jatkaa matkaansa ei ole.

— Ajatuksena on, että jatkaisimme eteenpäin Suomen etelärannikkoa pitkin, mutta emme oikeastaan tiedä jatkoa tarkkaan, kertoi Gartner aiemmin..

Aluksella vaihdettiin Kotkassa myös miehistöä, joka on monikansallinen. Miehistön jäsenien joukosta löytyy ainakin englantilaisia, filippiiniläisiä, australialaisia, uusi-seelantilaisia, amerikkalaisia, espanjalaisia ja etelä-afrikkalaisia. Gartner itse on kotoisin Itävallasta.

Black Pearl pääsi lähtemään Kantasatamasta lauantaina kuin salaa. Satamassa aluksen lähtöä oli seuraamassa vain muutamia ihmisiä.

Alus seilaa yleensä Välimerellä

Black Pearl on maailman toiseksi suurin purjeellinen jahti. Suurempi on vain 142,8 metrin pituinen Sailing Yacht A.

Black Pearlissa erikoista on myös sen energiatehokkuus. Aluksen teknologia mahdollistaa purjehtimisen täysin ilman päästöjä. Aluksen liikkuessa 12 solmun vauhtia sen järjestelmään voidaan tuottaa energiaa vetämällä potkureita veden läpi.

Alus voi liikkua purjeiden avulla 22 solmun vauhtia, kun taas moottoreilla se etenee vain 17 solmun vauhtia.

Vuonna 2016 valmistunut Black Pearl rakennettiin Oceanco-varustamolla Alankomaissa. Alus on 107 metriä pitkä, ja siinä on makuupaikat 12 matkustajalle. Sen omistaa venäläinen miljonääri Oleg Burlakov.

Black Pearl on rekisteröity Caymansaarille. Gartnerin mukaan se seilaa tavallisesti Välimerellä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset