Kouvolan kaupunginhallitus hyväksyi Kymenlaakson Sähkön osakekaupan niukasti äänin 6—4

Kouvolan kaupunginhallitus hyväksyi Kymenlaakson Sähkön omistusjärjestelyn maanantaiaamun kokouksessaan. Päätös oli tiukka, sillä äänestyksessä kaupunginjohtajan päätösehdotus voitti äänin 6—4.

Sakari Smeds (kd.) teki vastaehdotuksen, jossa oli määritelty hyväksymiselle lisäehtoja. Smeds vaati muun muassa, että verkkoyhtiön vähemmistöosuus voidaan myydä taholle, jonka lopullinen edunsaaja on aidosti kotimainen taho.

Smeds jätti päätöksestä eriävän mielipiteen.

Hallituksen puheenjohtaja Jari Larikka (kok.) kuvaili äänestystä valinnaksi ruton ja koleran välillä.
— Asia etenee joka tapauksessa. Emme pysty itse vaikuttamaan asiaan. Tämä oli vaan pakko tehdä.

Omistusjärjestelyissä Kymenlaakson Sähkö Ksoy ostaa omia osakkeitaan Kotkalta 70,2 miljoonalla eurolla. Kotka myy koko osakepottinsa 1 132 euron kappalehintaan.

Järjestelyissä yhtiö maksaa lisäksi Kotkalle noin 3 miljoonan euron osingon viime vuodelta.

Ksoy rahoittaa omien osakkeiden ostamisen verkkoyhtiönsä Kymenlaakson Sähköverkon avulla. Emoyhtiö myy osan verkkoyhtiönsä osakkeista yhdelle tai useammalle kotimaiselle ostajalle. Osakekaupasta saataville varoilla Ksoy ostaa Kotkalta omat osakkeensa.

Kouvola nousee omistusjärjestelyssä yhtiön suurimmaksi omistajaksi. Kun Kouvola on omistanut Ksoystä tähän asti 15,08 prosenttia, nousee osuus järjestelyjen jälkeen 20,66 prosenttiin.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.