Kotkan lyseon ja Karhulan lukion penkkarit ja vanhojentanssit siirtyvät huhti- ja toukokuulle – Opetustoimenjohtaja Jukka Tanska: "Olemme toiveikkaita, että saamme juhlat vielä järjestettyä"

Opetustoimenjohtaja Jukka Tanska uskoo, että koronatilanne parantuu ja keväällä lukioilla on mahdollisuus järjestää juhlat turvallisuusmääräyksiä noudattaen.

Kimmo Seppälä

Kotkan lyseon ja Karhulan lukion abien juhlat siirtyvät koronatilanteen vuoksi huhtikuulle. Arkistokuva.
Kotkan lyseon ja Karhulan lukion abien juhlat siirtyvät koronatilanteen vuoksi huhtikuulle. Arkistokuva.

Kotkan lyseon ja Karhulan lukion abien penkkarit ja toisen luokan oppilaiden vanhojentanssit siirtyvät pidettäviksi keväällä.

Lukioiden rehtorit ja Kotkan kaupungin opetustoimenjohtaja Jukka Tanska pohtivat juhlapäivien kohtaloa tiistaina pitämässään kokouksessa.

– Tulimme siihen tulokseen, että virtuaalipenkkarit ja -tanssit eivät ole meidän juttu. Koska koronatilanne alueellamme on kehittynyt huonompaan suuntaan, päätimme yhdessä, että lukiolaisten juhlat järjestetään myöhemmin keväällä.

"Tilanne ehtii muuttua vielä paremmaksi"

Penkkarit järjestetään 9. huhtikuuta ja vanhat pääsevät tanssimaan 7. toukokuuta.

– Totesimme nuo päivät lukioiden muun toiminnan rytmin osalta järkeviksi.

Tanska suhtautuu toiveikkaasti tärkeiden juhlien järjestämiseen.

– Emme ole laittaneet niitä hyllylle. Kevääseen on vielä niin pitkä aika, että tilanne ehtii muuttua paremmaksi. Uskomme, että huhti- ja toukokuussa meillä on oikeasti mahdollisuus järjestää juhlat turvallisuusmääräyksiä noudattaen.