Yö-yhtyeen Olli Lindholm on kuollut — Bändin oli tarkoitus esiintyä Kotkassa ensi viikolla, rahat palautetaan lipun ostaneille

Marek Sabogal

Yö-yhtyeen laulajana tunnetuksi tullut Olli Lindholm (keskellä) on kuollut sairaskohtaukseen.
Yö-yhtyeen laulajana tunnetuksi tullut Olli Lindholm (keskellä) on kuollut sairaskohtaukseen.

Yö-yhtyeen keulahahmo ja laulaja Olli Lindholm on kuollut. Lindholm menehtyi maanantain ja tiistain välisenä yönä sairaskohtaukseen. Hän oli kuollessaan 54-vuotias.

Yö-yhtye kertoo asiasta Instagram-tilillään ja Twitter-päivityksessään.

Yön soittajat kuvailevat Lindholmia sydänystäväksi, joka oli aina omiensa puolella ja esittävät osanottonsa Lindholmin omaisille. Vuodesta 2017 bändin basistina on toiminut kotkalainen Timo Mynttinen.

Piti esiintyä Kotkassa

Yhtyeen oli määrä esiintyä Kotkassa helmikuun 23. päivänä.

Konserttitalolle suunniteltu keikka olisi ollut osa "Yö akustisemmin – Hyvän yön lauluja" -kiertuetta, jolla yhtyeen oli määrä tulkita sekä rakastetuimpia että hieman vähemmän soitettuja kappaleitaan akustisemmin.

Konsertin järjestelyistä vastaavan Kaakko Festivalsin toimitusjohtaja Apa Salmi kertoo, että keikka tullaan perumaan. Liput myynyt Lippupiste Oy -palvelu palauttaa lipun ostaneille rahat normaalin käytännön mukaisesti.

Perustettu vuonna 1981

Yö on porilainen, vuonna 1981 perustettu yhtye. Lindholm on tunnettu yhtyeen laulajana ja perustajajäsenenä.

Yhtyeen tunnetuimpia hittejä ovat muun muassa Likaiset legendat 1, Särkynyt enkeli, Joutsenlaulu ja Rakkaus on lumivalkoinen.

Yö julkaisi 21 studioalbumia, joista viimeiin on vuonna 2016 julkaistu Puolet taivaasta — puolet helvetistä.

Olli Lindholm ja Yö-yhtye olivat vuosien mittaan usein myös Kotkan Meripäivien esiintyjäkaartia. Lindholm on ollut mukana Nelosen The Voice of Finland -tv-laulukilpailun tuomarina jo usean vuoden ajan.

Juttua muokattu kello 13.11. Lisätty tietoja muun muassa Kotkan-keikan lippuhintojen palauttamisesta.