Miten tässä onnistuttiin? Murtautujat veivät satoja kiloja painavan kassakaapin kotkalaisesta liikkeestä — Kaapissa oli vanhoja hopea- ja kultarahoja

Kimmo Seppälä

 Kotkalaiseen liikkeeseen murtautuneet saivat mukaansa 300 kiloa painavan kassakaapin, jonka sisällä oli muun muassa kulta- ja hopeakolikoita.
 Kotkalaiseen liikkeeseen murtautuneet saivat mukaansa 300 kiloa painavan kassakaapin, jonka sisällä oli muun muassa kulta- ja hopeakolikoita.

Kotkansaarella sijaitsevaan Coins & Collectibles -liikkeeseen murtauduttiin varhain keskiviikkoaamuna. Murtautujat veivät mukanaan satoja kiloja painavan kassakaapin.

— Kaappi painoi noin 300 kiloa. Siinä on ollut murtautujilla tekemistä, kun he ovat vieneet kaapin ulos liikkeestä, miettii rikosylikonstaapeli Jarmo Rahkola Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta Kotkasta.

Murtautujat olivat liikkeellä Itäkadulla puoli kolmen aikoihin aamulla. He pääsivät liikkeeseen murtamalla sen oven.

Saaliin arvo tuhansia euroja

Murtautujien mukanaan viemän kassakaapin sisällön arvo on tuhansia euroja.

— Kassakaapissa oli rahaa. Siellä oli vanhoja hopearahoja, setelikokoelmia ja kultakolikoita. Liikkeen omistaja ei ole vielä ehtinyt hahmottaa, ovatko varkaat vieneet jotakin muutakin, kertoo Rahkonen.

Rahkonen kertoo, että kassakaappimurrot ovat nykyisin harvinaisia.

— Ja sellaiset varkaudet, joiden yhteydessä viedään koko kaappi, ovat vielä harvinaisempia.

Poliisi pyytää ihmisiä kertomaan havainnoistaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen rikostorjunta.kymenlaakso@poliisi.fi tai soittamalla numeroon 0295 414 500 (ma-pe kello 09-15).