Pappilansalmen koulu jälleen Haminaan

Työnimellä Alakaupungin koulu kulkenut yhtenäiskoulu on valmistuessaan Pappilansalmen koulu.

Kimmo Seppälä

Parhaillaan rakenteilla oleva yhtenäiskoulu on saanut nimen. Siitä tulee Pappilansalmen koulu. Saman niminen koulu purettiin viereiseltä tontilta ennen rakennustöiden alkamista.
Parhaillaan rakenteilla oleva yhtenäiskoulu on saanut nimen. Siitä tulee Pappilansalmen koulu. Saman niminen koulu purettiin viereiseltä tontilta ennen rakennustöiden alkamista.

Alakaupungissa Haminassa toimintansa tammikuussa aloittava yhtenäiskoulu on nimetty Pappilansalmen kouluksi. Koululle on valinnut nimen yleisökilpailun perusteella Haminan lasten ja nuorten palvelujen valiokunta 49 nimiehdotuksen joukosta.

Valiokunta perustelee nimivalintaa muun muassa sillä, että uudisrakennuksen vierestä purettiin entinen Pappilansalmen koulu. Samaten uudelta koululta on aikaisempaa parempi näköyhteys Pappilansalmelle, jolloin merellinen nimi sopii koululle hyvin. Valiokunnan mukaan Pappilansalmen koulu tullee kaupunkilaisten keskuudessa kulkemaan Pappiskina, jolla nimellä myös purettu Pappilansalmen koulu hyvin tunnettiin.

Valiokunnassa nousi kaksi nimiehdotusta kilpailemaan voitosta Pappilansalmen koulun kanssa. Loppusuoralla olivat myös Linnoituksen koulu ja Kasarmin koulu. Linnoituksen koulu -nimeä olisi valiokunnan mukaan puoltanut muun muassa se, että Hamina on historiallinen linnoituskaupunki. Kasarmin koulu puolestaan olisi ollut sopiva nimi lähinnä sen vuoksi, että Hamina tunnetaan varuskunnan kasarmeista.

Henkilöitä ja paikkoja

Tammikuun aikana toteutettuun nimikilpailuun saapui niin historiallisten ihmisten kuin paikallisen nimistönkin pohjalta laadittuja nimiehdotuksia. Henkilökategoriassa olivat muun muassa Eila Hiltunen, Pelle Miljoona, Helvi Hämäläinen, Hugo Simberg, Z.J. Cleve, Torsti Vainio ja Urho Kekkonen.

Paikallisen nimistön mukaan nimeksi ehdotettiin muun muassa Haminan, Alakaupungin, Itäkadun, Norsviikin, Pappilanrannan, Papinpellon, Pappilan ja Erottajan koulua.

Lisäksi ehdotusten joukossa oli Pentagon eli Ympyräkoulu sekä Vilpake, joka olisi muodostunut yhtenäiskouluun sulautettavien koulujen eli Vilniemen, Pappilansalmen ja Keskuskoulujen nimien alkukirjaimista.

Voittanutta nimeä olivat ehdottaneet Eveliina Berkhald ja Tuomas Hämäläinen.

Uusimmat uutiset