Kotkan kaupunki päivitti uimahallisääntöään — Burkinit ovat sallittuja ja transsukupuolisille suositellaan käyttöoikeusmerkin hankkimista, opaskoira-asiassa lautakunta haluaa lisää tietoa koirien käyttäjiltä

Raimo Eerola

Kotkan kaupunki päivitti uimahallisääntöjään. Arkistokuva.

Kotkan kaupungin hyvinvointilautakunta keskusteli tiistain kokouksessaan uimahallisäännön päivittämisestä. Lautakunta hyväksyi burkinin käyttöoikeusperiaatteet sekä linjasi, että transsukupuolisia henkilöitä kehotetaan hankkimaan käyttöoikeusmerkki, jotta uimahallipalveluiden käytön kynnys madaltuu sukupuolivähemmistön osalta.

Lautakunta päätti kuitenkin palauttaa uudelleen valmisteltavaksi ehdotuksen osan, mikä koskee opas- ja avustajakoiran käyttöä uimahallissa.

— Asiaa ei oltu valmisteltu tarpeeksi hyvin. Tarvitsemme lisää tietoa asiasta vammaisasiantuntijoilta ja muun muassa opas- ja hypokoirien käyttäjiltä. Esimerkiksi monilla nuorilla diabeetikoilla on käytössään hypokoiria ja niiden olisi ehdottomasti päästä omistajiensa mukaan kuntosalille, toteaa lautakunnan puheenjohtaja Anne Heikkilä.