Haminan-Kotkan sataman kautta mittavia kuljetuksia Kazakstaniin — projekti luo myös työpaikkoja

Haminan-Kotkan satamaosakeyhtiö ja belgialainen Sarens Group N. V. ovat solmineet sopimuksen mittavasta kuljetusprojektista.

Projektin tiimoilta suurikokoisia moduuleja tullaan jatkossa kuljettamaan Haminan-Kotkan sataman kautta Venäjälle ja sieltä edelleen Kazakstaniin. Belgialaisyritys Sarens on erikoistunut nimen omaan nostureiden vuokraukseen, raskaisiin nostoihin ja suuriin kuljetuksiin.

Projektin ennustetaan lisäävän Haminan satamaosan toimintaa seuraavien neljän vuoden aikana. Sarens on tiedotteen mukaan investoinut hankkeen Haminan osuuteen noin 20 miljoonaa euroa.

Haminan-Kotkan satama puolestaan investoi noin kolme miljoonaa Haminan sataman infrastruktuurin parantamiseen.

Sarens tuo projektin ajaksi Haminaan noin 150 omaa logistiikan asiantuntijaa. Tämän lisäksi hanke tulee työllistämään logistiikan eri alueille myös noin 50 paikallista henkilöä.

Anniina Meuronen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.