Kotkalaisia innostetaan Liikkujan viikolla kolmen euron junamatkalle Kouvolaan — Säästölippuja on kyllä tarjolla muulloinkin

Kampanja-aikana tarjouslipun saa mobiilisovelluksella sataprosenttisen varmasti, lupaa maakuntasuunnittelija Matti Konttinen.

Sari Tauru

Liikkujan viikolla Kotkan ja Kouvolan välinen junamatka maksaa aina säästölipun verran.
Liikkujan viikolla Kotkan ja Kouvolan välinen junamatka maksaa aina säästölipun verran.

Mitä jos kokeilisit arkimatkaa kävellen, pyörällä tai joukkoliikennettä hyödyntäen? Muun muassa tällaisia ajatuksia heittelee Kotkan kaupunki kuntalaisille ensi viikolla järjestettävän Liikkujan viikon nimissä.

Liikkujan viikolla Kotkan kaupunki toteuttaa haasteen nimeltä Uusi tapa liikkua. Kaupunki toivoo, että haasteeseen osallistujat kokeilisivat, miten töihin matkaaminen onnistuu polkupyörällä tai bussilla auton sijasta. Sitäkin voisi testata, saisiko päivän liikunta-annoksen esimerkiksi kävelemällä koulumatkan.

Tempaukseen mukaan lähteneille asetetaan myös pukeutumishaaste: jotain vihreää päälle.

— On se sitten lakki tai takki, niin vihreät ihmiset toivon mukaan valtaavat Kotkan Liikkujan viikon aikana, kirjoittaa kaupunki tiedotteessaan.

Kaupunkipyörä tunniksi ilmaiseksi

Liikkujan viikon aikana — tarkalleen ottaen 16.—21. syyskuuta KaaKaun kaupunkipyörillä kaikki alle tunnin vuokraukset ovat ilmaisia. Sunnuntaina 22. syyskuuta vietetään auton vapaapäivää, ja silloin kaikki alle 24 tunnin kaupunkipyöräajot ovat maksuttomia. Kaakaulla on Kotkassa 13 asemaa, joista voi vuokrata kaupunkipyöriä Donkey Republic -sovelluksen avulla.

Kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että myös VR kantaa kortensa kekoon uudenlaisten liikkumistapojen kokeiluun ja tarjoaa Liikkujan viikolla kolmen euron hintaisia säästölippuja Kotkasta Kouvolaan tai Kouvolasta Kotkaan. Säästöliput ovat saatavilla vain uudesta VR Matkalla -mobiilisovelluksesta.

Jos ihan tarkkoja ollaan, niin kolmen euron säästölippuja Kotka–Kouvola-välille on myynnissä muulloinkin. Eikä pelkästään mobiilisovelluksesta, vaan myös VR:n nettisivuilta.

— Kyllä, mutta säästölippuja on muulloin aina rajallinen määrä. Kampanja-aikana kaikki saavat mobiilisovelluksen kautta sataprosenttisen varmasti kolmen euron lipun, selventää maakuntasuunnittelija Matti Konttinen epätarjoukselta tuntuvan tarjouksen taustoja.

Omat liikkumisvalinnat mietintään

Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain syyskuussa. Viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja sitä, miten ne vaikuttavat ympäristöön ja yhteiskuntaan.

Viikon aikana eurooppalaiset kaupungit ja kunnat järjestävät tapahtumia ja edistävät pysyvillä toimilla fiksua liikkumista. Tänä vuonna liikkujan viikon eurooppalaisena teemana on kävely.

Liikkujan viikko Kotkassa 16.—22. syyskuuta.