Palikkamusiikkia lapsille ja lapsenmielisille — Fröbelin palikat konsertoi Kotkassa sunnuntaina

Joni Nuutinen

Fröbelin palikat on esiintynyt samassa kokoonpanossa jo vuodesta 1987: Ari Bergström (vas.), Hannu Mäkelä, Mats Lillrank ja Timo Nuutinen.

Lastenmusiikkibändi Fröbelin palikat saapuu kevätkiertueellaan Kotkaan tulevana sunnuntaina. Bändi konsertoi Haukkavuoren koululla kello 15.

Neljän helsinkiläisen lastentarhanopettajan muodostama yhtye perustettiin vuonna 1987. Ryhmä toimii edelleen alkuperäiskokoonpanolla.

Bändin musiikillinen linja ja erikoisuus on sekin edelleen alkuperäinen — pyrkimyksenä on tarjota leikillisen liikuttavaa rytmimusiikkia lapsenmielisille. Yhtye leikkii ja leikittää levyillä, videoilla ja keikoilla.

Ohjelmisto rakentuu pienistä sormileikeistä suurempiin jumppa- ja liikuntalauluihin. Keikat ovatkin pikemmin hyväntuulisesti rokkaavia leikki- ja liikuntatuokioita kuin perinteisiä konsertteja.

13 albumia ja 10 videota

Fröbelin palikat on julkaissut 13 albumia ja kymmenen dvd-levyä. Yhtyeessä soittavat Ari Bergström (koskettimet), Mats Lillrank (kitara, laulu ja leikki), Hannu Mäkelä (rummut) ja Timo Nuutinen (basso, kitara ja laulu).

Palikat juhli 30-vuotista taipalettaan syksyllä 2017 mittavalla kiertueella. Tänä keväänä bändi keikkailee 13 paikkakunnalla ympäri Suomea. Kouvolan Kuntotalolle ryhmä saapuu 9. maaliskuuta.

Fröbelin palikoiden konsertti Kotkassa Haukkavuoren koululla sunnuntaina 17.2. kello 15.