Hieno kausi päättyi nolosti — Peli-Karhuille pronssiottelussa raju selkäsauna

Hienon kevään pelanneen Peli-Karhujen polttoaine ei riittänyt ihan loppuun asti naisten korisliigassa. Viittä edellistä mestaruutta puolustanut Catz oli ärsyyntynyt jäämisestään pronssiotteluun ja kosti sen kotkalaisille: numerot 77—46 (47—22) eivät jätä sijaa jossittelulle.

PeKa sinnitteli tasapäisesti ensimmäisen kymmenminuuttisen lopulle asti. Numeroista 17—14 Catz kuitenkin karkasi 12—0-jakson myötä 15 pisteen johtoon, ja PeKa lannistui yllättävän helposti. Himmeimmät mitalit olisi voitu jakaa jo puoliajalla, kun taululla loistivat numerot 47—22.

Catz otti murskavoittonsa ilman viimeisessä välieräottelussa loukkaantunutta pelintekijäänsä Valencia McFarlandia. Ulkomaalaisvahvistuksista Chandrea Jones oli kuitenkin huippuvireessä ja heitti kovalla prosentilla 24 pistettä. Elena Reshetko, jonka pelikuntoisuutta Catz-leirissä ennen ottelua arvuuteltiin, ei vaikuttanut lainkaan puolikuntoiselta. Hän heitti 17 pistettä ja otti 14 levypalloa.

PeKan korinteko oli Akilah Simsin (17/10), Amanda Lassiterin (11/8), Juta Jahilon (7) ja Roosa Lehtorannan (6) varassa. Daisha Simmons jäi nollille ja pelasikin vain reilut 21 minuuttia.

Naisten liigan loppuottelussa runkosarjan kolmonen Espoo United rakentelee melkoista yllätystä. United voitti toisessa loppuottelussa Hyvinkään Pontevan 82—72 ja johtaa nyt voitoin 2—0. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Jukka Lehtoranta

Jukka Lehtoranta

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.