Kotkan talous toteutumassa ennakoitua parempana tänä vuonna

Taloustilannetta parantaa valtion koronaraha. Talousarvio toteutuu 1,1 miljoonaa euroa ennustettua parempana.

Tarja Särkkä

Kotkan kuluvan vuoden taloustilanne on kääntynyt 1,3 miljoonaa euroa plussan puolelle.
Kotkan kuluvan vuoden taloustilanne on kääntynyt 1,3 miljoonaa euroa plussan puolelle.

Kotkan kaupunginhallituksen maanantaina käsittelemä talouden seurantaraportti oli ennakoitua iloisempaa luettavaa. Kuluvan vuoden talousarvio näyttää toteutuvan 1,3 miljoonaa euroa ylijäämäisenä, mikä on 1,1 miljoonaa euroa ennustettua suurempi summa.

Kotka on saamassa yhteisöveroja 11 miljoonaa euroa eli miljoona euroa ennakoitua enemmän. Toisaalta verotuloja ennakoidaan kertyvän noin 221 miljoonaa euroa, mikä on 1,1 miljoonaa talousarviossa ennalta arvioitua vähemmän.

Koronatuki näkyy taloudessa

Maan hallitus on tehnyt useampia tukipäätöksiä, jotka on tarkoitettu auttamaan kuntia koronatilanteessa. Kuntaliitto julkaisi marraskuun alussa oman laskelmansa kaikista tänä vuonna kunnille maksettavista valtionosuuksista. Kotka saa koronatukia yhteensä 13,2 miljoonaa euroa. Aiempi arvio oli 10,9 miljoonaa euroa.

Korona on vaikuttanut koko kaupungin talouteen. Terveydenhuoltokulujen lisäksi korona on vaikuttanut esimerkiksi joukkoliikenteeseen lipputulojen pienentymisellä. Tuloja jää saamatta myös tapahtumien peruuntumisen vuoksi.

Luetuimmat