Kotkalainen Kotekman osti kouvolalaisen Kymenlaakson Hallipojat edellisten omistajien siirtyessä eläkkeelle — Teollisuusyritysten toimintaa on tarkoitus laajentaa

Kaikki työntekijät jatkavat teollisuusyrityksen palveluksessa.

Moises Garibay

Korialla sijaitseva Kymenlaakson Hallipojat työllistää 20 henkilöä.
Korialla sijaitseva Kymenlaakson Hallipojat työllistää 20 henkilöä.

Kouvolalainen teräsrakenteiden toimittaja ja rakentaja Kymenlaakson Hallipojat siirtyy metalliteollisuuden alalla toimivan kotkalaisen Kotekmanin omistukseen.

Kaikki Kymenlaakson Hallipoikien 20 työntekijää jatkavat yhtiön palveluksessa Kouvolassa. Kotekmanilla Kotkassa työskentelee noin 80 työntekijää.

Teräsrakenteille on kysyntää

Toimitusjohtaja Miika Kananen väläyttää pienten investointien mahdollisuutta Kouvolaan. Kananen arvelee yrityskaupan kasvattavan Kotkemanin liikevaihdon 11 miljoonaan euroon. Kymenlaakson Hallipoikien liikevaihto on ollut noin 3 miljoonaa euroa viime vuosina. Kotekmanin liikevaihto on ollut 7–8 miljoonan euron luokkaa.

Kotekmanilla on ollut entuudestaan teräsrakenteisin liittyvää liiketoimintaa. Kanasen mukaan toimintaa pystytään laajentamaan jo olemassaolevien kontaktien kautta ja aktiivisella myyntityöllä.

– Kysyntä on tällä hetkellä Suomessa melko hyvää, mutta tilanteiden mukaan tietysti elämme, hän sanoo.

Moises Garibay

Kymenlaakson Hallipoikien päätoimiala liittyy teräsrakentamiseen.
Kymenlaakson Hallipoikien päätoimiala liittyy teräsrakentamiseen.

Molemmat yritykset yli 30-vuotiaita

Kymenlaakson Hallipojat on vuonna 1980 perustettu teräsrakentamiseen keskittynyt yritys. Se on rakentanut pääasiassa Suomessa, mutta on toimittanut rakennuksia asennettuina myös Baltiaan ja Venäjälle.

Kotekman Oy on kotkalainen vuonna 1987 perustettu teräsrakenteita, teollisuusputkistoja ja koneasennuksia tekevä yritys. Se on erikoistunut teollisuuden kone- ja laiteasennuksiin, teräsrakennetöihin, teollisuusputkistoihin, asennusmittauksiin, konepurku- ja siirtotöihin. Yrityksen asiakkaita ovat teollisuuslaitokset ja rakennustyömaat koko Suomen alueella.

Luetuimmat