Ensimmäinen kansankeittiö houkutteli ruokailijoita yhteisöllisyydellään Kotkassa

Kimmo Seppälä

Jaana Vanhala, Myrna Mannersuo ja Sonja Heiskanen valmistivat Greipin keittiössä vegaanista spagetti bolognesea.
Jaana Vanhala, Myrna Mannersuo ja Sonja Heiskanen valmistivat Greipin keittiössä vegaanista spagetti bolognesea.

Kulttuuritalo Greipissä Kotkassa järjestettiin tänään ensimmäinen kansankeittiötapahtuma. Ensimmäistä kaikille avointa ruokailua olivat järjestämässä Kohtuus Kymenlaaksossa, Animalia ry:n Kotkan alueosasto, Kotkan Pyöräpaja ja muutamat yksityishenkilöt.

Kansankeittiön tarkoitus on tarjota omakustannehintaista ruokaa ja luoda yhteisöllisyyttä syömisen ohessa.

— Tulin mukaan, koska halusin houkutella ihmiset lähtemään kodeistaan. Ruokailu on yhteisöllistä ja tärkeä asia ihmisten elämässä, totesi keittiön puolella ahkeroinut Myrna Mannersuo Kotkan Pyöräpajalta.

Myös Animalia ry:n Kotkan alueosaston edustajana paikalla ollut Jaana Vanhala toivoi kansankeittiön herättävän ihmisissä yhteisöllisyyden tunteita.

— Se tunne voi syntyä yhdessä tekemisen ja syömisen kautta.

Lisää tietoja kansankeittiötoiminnasta Kotkassa löytyy Koko Kotkan Keittiön Facebook-ryhmästä.

Lue lisää aiheesta sunnuntain lehdestä tai Kymen Sanomien mobiilisovelluksesta.

Johanna Vehkaluoto

Johanna Vehkaluoto