Kotkan ja Helsingin välille tulee yhteensä kuusi uutta Onnibusin vuoroa — Matkustajien määrä on kasvanut reitillä parhaiten koko Suomessa

Toimitusjohtaja Lauri Helke toteaa, että Kotkan ja pääkaupungin välillä on jonkin verran työmatkaliikennettä eikä junaliikenne kilpaile alueella bussivuorojen kanssa.

Sari Tauru

Onnibus lisää kuusi uutta vuoroa Kotkan ja Helsingin välille.
Onnibus lisää kuusi uutta vuoroa Kotkan ja Helsingin välille.

Onnibus lisää Helsingin ja Kotkan välisiä bussivuoroja 30 prosentilla alkaen 11. marraskuuta.

— Viime kesän ja kuluneen syksyn aikana kaksikerrosbussit ovat olleet usein täysiä, ja siksi päätimme lisätä tarjontaa merkittävästi. Jo alkukesästä huomasimme kysynnän kasvun ja nyt saimme hankittua liikenteen laajennusta varten tarvittavan kaluston ja kuljettajat, kertoo toimitusjohtaja Lauri Helke.

Helke kertoo, että matkustajamäärät ovat kasvaneet kaikilla Kotkan ja Helsingin välillä liikennöivillä vuoroilla.

— Vuosi on ollut meille hyvä koko Suomen alueella, mutta parasta kehitys on ollut juuri Kotkan ja Helsingin välisessä liikenteessä. Ruuhkaa on ollut läpi päivän, mutta eniten matkustajia on aamulla, iltapäivällä ja alkuillasta.

Helke ei tiedä onko syynä matkustajamäärän kasvuun työmatkaliikenteen lisääntyminen Kotkan ja pääkaupungin välillä.

— En tiedä millä asioilla asiakkaamme liikkuvat, mutta tällä reitillä on myös jonkin verran työmatkalaisia, koska Kotkan ja Helsingin välillä junaliikenne ei ole kilpailijamme.

Lisää uusia vuoroja viikolle ja viikonloppuihin

Uusia vuoroja tulee yhteensä kuusi.

— Kotkasta Helsinkiin pääsee tulevaisuudessa lähtemään arkisin myös kello 8.00 sekä lauantai- ja sunnuntaiaamuina kello 10.40. Maanantaista sunnuntaihin välille tulee uusi vuoro, joka lähtee Kotkasta kello 16.00.

Helsingistä Kotkaan pääsee jatkossa arkiaamuisin kello 10.50 lähtevällä vuorolla ja lauantaina sekä sunnuntaina kello 13.05 lähtevällä bussilla.

— Maanantaista sunnuntaihin Helsingistä lähtee bussi Kotkaan myös kello 16.25.