Pasi Rajala Kiristä Haminaan — ”Olen otettu, kun niin hieno seura kuin HP pyytää mukaan”

AOP/Juha Tamminen

Pasi Rajala on pelannut Jyväskylän Kirissä huimat 289 superpesis- ja 186 ykköspesisottelua. Nyt hän vaihtaa Kirin sinisen paidan HP:n oranssiin.
Pasi Rajala on pelannut Jyväskylän Kirissä huimat 289 superpesis- ja 186 ykköspesisottelua. Nyt hän vaihtaa Kirin sinisen paidan HP:n oranssiin.

Jyväskylän Kirissä käytännössä koko ikänsä pelannut pesäpalloilija Pasi Rajala vaihtaa seuraa. 36-vuotias Kiri-ikoni siirtyy ensi kaudeksi Superpesiksen sarjatulokkaan Haminan Palloilijoiden riveihin.

— Pasi on meille tärkeä hankinta. Hän tuo meille paljon kokemusta ja monipuolista osaamista, HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi sanoi.

Kuulua pesäpallosukua oleva Rajala ehti pelata Kirin takakentällä 20 vuoden ajan. Hän pelasi ensimmäiset superpesisottelunsa Jyväskylässä 17-vuotiaana kaudella 1998.

— Aikanaan oli tavoitteena nostaa Kiri superiin ja pitää se siellä. Siinä se 20 vuotta meni, Rajala sanoo.

— Haminaan tulen hyvillä mielin. Olen otettu siitä, että niin hieno seura kuin HP pyytää minua mukaan.

Rajala pelaa ulkokentällä kopparina. Sisällä hän löi aikanaan itsensä läpi etenijänä, mutta vuosien varrella numero hihansuussa on muuttunut isommaksi. Kirissä hän hoiteli kotiuttajan hommia ja sijoittui viime kaudella Ykköspesiksen lyöjätilastossa 1+51 juoksulla viidenneksi. HP:n paras kotiuttaja Ville Aalto oli tilaston kakkonen 2+56 lyödyllä.

HP:lla on nyt kasassa 14 pelaajasopimusta. Marko Hovin mukaan haussa on vielä yksi ulkopuolinen vahvistus — etenijäosastolle.

— Kyllähän me lisää jalkoja etsitään. Yhtä vielä haetaan, ja sitten on pakka valmis, Hovi sanoi.

HP:n joukkue aloitta yhteisen harjoittelun kolmen viikon kuluttua. Hovin mukaan joukkueen on silloin määrä olla lopullisesti valmis.

Jukka Lehtoranta

Jukka Lehtoranta