Hassisen Koneen taustavoimat pärskähtävät Pyhtäälle – Kunta on myymässä entisen kunnanviraston kulttuuritaloksi 32 500 eurolla

Kaupan ehdollisuus perustuu kehittämisrahapäätöksien odottamiseen. Tilamuutos tarvitsee suunnittelua ja remonttia.

Kimmo Seppälä

Entisen Pyhtään kunnanviraston kesäilme. Nyt tilat ovat tulossa kulttuurin käyttöön.
Entisen Pyhtään kunnanviraston kesäilme. Nyt tilat ovat tulossa kulttuurin käyttöön.

Pyhtään vanhasta kunnanvirastosta on tulossa kulttuurialan toimijoiden keskus. Ostaja on Pyhtään Kulttuuritalo Oy.

Pyhtään kunnanhallitus hyväksyi ehdollisen ostotarjouksen maanantaina 32 500 euron kauppahintaan. Tarjouksen kohde on kaikkiaan noin 5 490 neliön suuruinen määräala rakennuksineen.

Pyhtään Kulttuuritalo Oy:n taustalla ovat No Fear Agencyn hallituksen jäsen Vesa Ristimäki, luovan alan osuustoiminnan kehittäjä Netta Norro sekä Pyhtään Kulttuuritalon toimitusjohtaja, rahoitusalan asiantuntija Juha Tolonen.

Maanantaina hyväksytty tarjous on ehdollinen, sillä kunnantalo vaatii ostajien mukaan muutosrakentamista sekä sen suunnittelua. Muutosten toteuttamiseksi on haettu kehittämisrahaa.

Entisen virastotalon hankkeeseen perustettu yritys luonnehtii olevansa voittoa tuottamaton.

Yleishyödyllistä toimintaa

Osapuolet pitävät hankkeesta tiedotustilaisuuden heti ehdollisten asioiden ratkettua. Tässä vaiheessa Pyhtään kunnanjohtaja Jouni Ehon mukaan kunnan odotusarvot ovat vahvat.

Pyhtään entisellä kunnanvirastolla on mahtava sijainti niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti. — Vesa Ristimäki

– Kuntaamme on syntymässä uusi kulttuuriin, luoviin aloihin, taiteisiin ja tapahtumiin keskittyvä yhteisö, johon tulee sopivassa suhteessa seutumme ulkopuolista näkemyksellisyyttä ja verkostoja, sekä paikallisuutta, Eho kirjoittaa kunnanjohtaja blogissaan.

Ostotarjouksen tehneen yhtiön Vesa Ristimäki on tässä vaiheessa päätökseen tyytyväinen, joskin kommenteissaan vähäsanainen.

– Pyhtään vanhaan kunnanvirastoon on suunnitteilla yleishyödyllistä toimintaa, luovia sisältöjä sekä tapahtumia. Tavoitteena on saada taloon toimiva yhteisö pyhtääläisistä ja ympäryskuntien luovien alojen, kulttuurin ja taiteen toimijoista.

– Pyhtään entisellä kunnanvirastolla on mahtava sijainti niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti, Ristimäki luonnehtii.

Taustajoukolla kokemusta

Vesa Ristimäki on 60-vuotias kulttuurialan nimekäs yrittäjä ja vaikuttaja. Hän perusti vuonna 2014 elokuussa No Fear Agency & Promotion Oy:n, joka tuottaa tapahtumia ja konserttikiertueita. Hän on myös toimija Hassinen Kone -yhtyeen taustalla.

Ristimäki on konsultoinut useiden tapahtumatilojen konseptointia ja rakentamista. Toteutuneista hankkeista tärkein on Turun Logomon suunnitteluvaiheen liiketoiminnan konsultointi sekä Kotkan tapahtumakeskuksen konseptin suunnittelu.

Pyhtään entinen kunnanvirasto

Päärakennus: Rakennettu 1924, laajennussiipi 1976. Yhteensä 811 huoneistoneliötä.

Piharakennus: Rakennettu 1952, 100 huoneistoneliötä.

Vuonna 2018 kaikki ylläpitokustannukset noin 40 000 euroa.

Tyhjeni joulukuussa 2019 kunnanviraston siirryttyä Pyhtään Linnaan.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset