Langinkosken keisarillinen kalastusmaja täyttää 130 vuotta — juhlaviikonloppuna pääsee jakamaan omia muistoja ja tapaamaan historiallisia hahmoja

Raimo Eerola

Keisari Aleksanteri III (Hannu Saarinen) ja keisarinna Dagmar (Liisa Saarinen) viettävät päivää Langinkoskella.
Keisari Aleksanteri III (Hannu Saarinen) ja keisarinna Dagmar (Liisa Saarinen) viettävät päivää Langinkoskella.

Langinkosken keisarillinen kalastusmaja juhlistaa tänä viikonloppuna 130-vuotispäiviään.

Kalastusmaja on juhlaviikonlopun lauantain ilmainen.

— Sekä tapahtumat, että itse kalastusmaja ovat lauantaina täysin ilmaisia. Sunnuntain tapahtumat kuuluvat normaalin lipun hintaan, Keisarillisen kalastusmajan palveluvastaava Silja Korkeamäki tarkentaa.

Lauantaina on juhlaviikonlopun avaustilaisuus. Tilaisuudessa kuullaan muutama virallinen sana. Avauksessa esiintyy myös Kotkan Laulumiehet -kuoro. Juhlaviikonloppu täyttyykin lopulta musiikista, historiallisten henkilöiden tapaamisista ja tarinatuokioista.

— Ohjatussa tarinatuokioissa vierailevat pääsevät jakamaan omia muistojaan Langinkoskelta, Korkeamäki kertoo.

Heinäkuussa 1889 keisari Aleksanteri III ja keisarinna Maria Feodorovna saapuivat Langinkoskelle viettämään kalastusmajan juhlavia tupaantuliaisia. Hallitsijoita pääsee tapaamaan myös nyt 130 vuotta myöhemmin, sillä Kotkan Matkailuoppaiden Hannu Saarinen ja Liisa Saarinen saapuvat paikanpäälle keisarina ja keisarinnana.

— Aleksanteri III ja Maria Feodorovnan lisäksi saapuu myös muita historiallisia henkilöitä, kuten kauppiaanleski Olga Druzhinin, Korkeamäki kertoo.

Historialliset vieraat esittäytyvät esittäytymistilaisuuksissa, mutta ovat myös tilaisuuksien ulkopuolella tavattavissa. Keisarillisen ajan liikenainen Olga Druzhinin kommunikoi tapahtumassa venäjäksi.

Keisarillinen kalastusmaja 130 vuotta, 13.–14.7. Langinkosken keisarillinen kalastusmaja, Keisarinmajantie 118, 48320 Kotka