SDP:n jättiyllätys: Sirpa Paatero palaa ministeriksi — "Hyvältähän tämä tuntuu, tosin hieman hämmentyneeltä", Paatero toteaa Kymen Sanomille

Kotkalaispoliitikkoa ehdotetaan kuntaministeriksi. Kymen Sanomat tavoitti Paateron myöhään sunnuntai-iltana, kun hän oli palaamassa Helsingistä Kotkaan.

Ella Karttunen

Sirpa Paatero on palaamassa ministeriksi.
Sirpa Paatero on palaamassa ministeriksi.

SDP:llä oli sunnuntai-iltana julkistettavanaan paitsi pääministeriehdokas, myös kotkalaisittain iloinen yllätys. SDP ehdottaa Sirpa Paateroa kuntaministeriksi.

SDP:n ministeriryhmään on tulossa muutoksia. Eduskunnan varapuhemies Tuula Haatainen siirtyy työministeriksi. Nykyinen työministeri Timo Harakka ottaa Sanna Marinin entisen paikan liikenne- ja viestintäministerinä.

Valtion omistajaohjauspolitiikka liitetään eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen vastuualueeseen.

Lisäksi SDP esittää, että Krista Kiuru jatkaisi perhe- ja peruspalveluministerinä sekä Ville Skinnari ulkomaankauppa- ja kehitysyhteistyöministerinä. Väistyvä pääministeri Antti Rinne on siirtymässä eduskunnan varapuhemieheksi.

Hyvät, mutta hämmentyneet tunnelmat

Kymen Sanomat tavoitti Sirpa Paateron, kun hän oli palaamassa Helsingistä Kotkaan. Paateron tunnelmat olivat hyvät.

— Mukavaltahan tämä tietysti tuntuu. Viime viikkojen jälkeen tosin hieman hämmentyneeltä. Kun minulta äsken kysyttiin, mitkä ovat tunnelmat nollasta kymppiin, vastasin että seiska, kertoo Paatero.

Paateron mukaan tulevan pääministerin ja puoluejohdon luottamus tuntuu hyvältä. Hyvältä ja omalta tuntuu myös kuntaministerin salkku.

— Minulla on siitä alasta kokemusta sekä eduskunnan päästä että Kuntaliitosta.

Eroa ei koskaan ehditty käsitellä

Paateron mukaan ministerinsalkun takaisin saaminen selvisi hänelle itselleenkin vasta tänään. Alkuviikosta Paatero menee Helsinkiin selvittelemään tulevia kuvioita.

— Katsotaan, voidaanko tuleva hallitus mahdollisesti nimittää jo tiistaina.

Paatero uskoo, että kymenlaaksolainen ministeri on hyväksi koko seutukunnalle.

— Olen aina ollut sitä mieltä, että se on hyvä asia. Nyt on tietysti kiva, että ministeri on demari, mutta olen ollut samaa mieltä silloinkin, kun ministeri on ollut toisesta puolueesta.

Paatero kertoo, että hänen ministerinsalkkunsa palautumisessa on yksi pikantti yksityiskohta.

— Minun eroani ei koskaan ehditty käsitellä. Jätin eronpyyntöni maanantaina, niin tiistaina meni sitten koko valtioneuvosto.

Juttua täydennetty kello 22.21 Sirpa Paateron kommenteilla.

Juttua muokattu 9.12. klo 6.45: Lisätty asiaa otsikkoon ja ingressiin