Kromin kiiltoa, kumin käryä ja rock and rollia Haminassa

Juhana Lappalainen

Hakapirtti Meetingissä Haminan Hevoshaassa on silmänruokaa ajoneuvoharrastajille.

Neljättä kertaa Haminassa järjestettävä Hakapirtti Meeting tuo yhteen auto- ja moottoripyöräharrastajat lähiseuduilta ensi viikonloppuna.

Hakapirtti Meeting on kaikille avoin drive in -tyylillä toteutettu auto- ja moottoripyörä-näyttely, jossa hienoimmat vempeleet palkitaan asiaankuuluvin pystein.

– Tapahtumissa on ollut vuosittain noin sata moottoripyörää ja autoa esitteillä, kertoo Valtteri Tiili tilaisuuden järjestäjiin kuuluvasta Kujansuu MC:stä.

– Pääosin autot ja pyörät ovat olleet vanhoja jenkkejä, mutta myös muut harrasteajoneuvot ovat tervetulleita, sanoo Tiili.

Hakapirtin vierestä, Vianorin eli entisen Öljyhetken pihasta löytyy kaikille avoin kuminpolttoalue, jossa voi kokeilla autonsa tai pyöränsä sutimista.

Haminalainen motoristi Tuukka Turtia antaa ajonäytöksensä kuminpolttoalueella ja mahdollisesti myös drifting-ammattilainen esittelee taitojaan.

Tapahtuma-alueella on myös autojen käsinpesumahdollisuus hehkeiden autonpesijöiden toimesta.

Päivän musiikista vastaa muun muassa The Goodmans oikeaoppisella 50- ja 60-luvun rock and rollilla.

Tapahtuma on samalla uuden Hakapirtin virallinen avajaistilaisuus.

Hakapirtti Meeting järjetetään Teollisuuskatu 20:ssä Haminassa lauantaina 20. toukokuuta kello 10.30.

|TIMO SUURNÄKKI

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.