Päivystävä meteorologi Antti Kokko: Etelä-Kymenlaaksossa on edessä aurinkoinen ja lämmin pääsiäinen — Yöpakkasten kanssa on vielä vähän kiikun kaakun

Tiina RÄikkönen

Ilmatieteen laitoksen tekemän ennusteen mukaan Etelä-Kymenlaaksossa on edessä aurinkoinen ja lämmin pääsiäinen. Päivystävä meteorologi Antti Kokko kertoo, että auringonpaiste jatkuu torstaista toiseen pääsiäispäivään eli maanantaihin saakka.

Kiirastorstaina sää on koko maassa aurinkoinen ja poutainen. Etelä-Kymenlaaksossa lämpötila kohoaa iltapäivällä yli kymmeneen asteeseen. Pitkäperjantai on Etelä-Kymenlaaksossa poutainen päivä ja aurinko näyttäytyy monin paikoin. Päivälämpötila on torstaita korkeampi.

Pääsiäislauantaina ja sunnuntainakin alueella on aurinkoista ja lämpötila kohoaa yhä kymmenen ja viidentoista asteen välille. Myös maanantaille sääennuste lupaa aurinkoista säätä ja kahdeksan astetta lämmintä.

Kokko toteaa, että yöpakkasten osalta tilanne on vähän kiikun kaakun.

— Yön lämpötilat riippuvat siitä, minkä verran pilviä on taivaalla. Monena yönä voidaan etenkin mantereella käväistä vielä vähän pakkasen puolella.