Virojoen päiväkodin väistötilojen hintaan huima nousu

Terveysaseman entisen vuodeosaston muutostyö maksaakin 250 000 euroa, kun viimeisin arvio oli 150 000 euroa.

Terveyskeskuksen entisen vuodeosaston remontointi Virojoen päiväkodin väistötiloiksi tulee odotettua kalliimmaksi. Viimeisimmäksi hyväksytty muutostöiden kustannusarvio oli 150 000 euroa, mutta urakkatarjousten saamisen jälkeen summa on noussut 250 000 euroon. Viime vuoden marraskuussa muutoskustannuksiksi arvioitiin vielä 100 000 euroa, mutta summa tarkentui myöhemmin 150 000 euroksi.

Lisärahoitus väistötiloihin aiotaan järjestää siten, että uuden päiväkodin suunnitteluun ja rakentamiseen tälle vuodelle varatuista 600 000 eurosta siirretään päiväkodin väistötilojen kunnostukseen 170 000 euroa. Summa selittyy sillä, että kunnan kuluvan vuoden investointiohjelmaan oli epähuomiossa jäänyt muutostöiden määrärahaksi 80 000 euroa, vaikka se olisi pitänyt muuttaa 150 000 euroksi.

Katetaan päiväkodin rakentamisrahoista

Päiväkodin suunnitteluun ja rakentamiseen varatuista määrärahoista voidaan tilapäällikkö Tommi Takasen ja tekninen johtaja Markku Uskin keskiviikkona kokoontuvalle tekniselle lautakunnalle valmisteleman esityksen mukaan siirtää rahaa väistötilojen kunnostamiseen, koska päiväkodin suunnittelu tarvitsee aikaa eikä rakentamista ole tarkoituksenmukaista aloittaa loppuvuonna, vaan ensi vuoden keväällä. Kokonaisinvestoinniksi on arvioitu 1,8 miljoonaa euroa.

Määrärahan siirtämisestä päättää kunnanvaltuusto. Tarkoitus kuitenkin on, että kunnanhallitus oikeuttaisi teknisen johtajan solmimaan urakkasopimukset pikaisesti, jotta muutostyöt pystytään toteuttamaan suunnitellussa aikataulussa. Päiväkodin on tarkoitus muuttaa väistötiloihin maalis-huhtikuussa.

Sisäilmaongelma nykyisessä

Virojoen päiväkodin tilalle joudutaan rakentamaan uusi, sillä nykyisessä päiväkotikiinteistössä on havaittu pahoja sisäilmaongelmia.

Terveyskeskuksen toisessa kerroksessa sijaitsevassa entisessä vuodeosastossa joudutaan muun muassa tekemään seiniin aukotuksia, uusimaan vesieristyksiä ja putkituksia sekä tehostamaan ilmastointia ja valaistusta. Päiväkotia varten on myös aidattava leikkipiha.

Luetuimmat