Kotkalaisnuoret tanssivat nuorille — Tanssishow Mymatch Kyminsuussa

Kimmo Seppälä

Kotkalaisten nuorten tekemä Mymatch-tanssishow esitetään Kyminsuussa perjantaina ja launtaina.
Kotkalaisten nuorten tekemä Mymatch-tanssishow esitetään Kyminsuussa perjantaina ja launtaina.

Nuorissa on tulevaisuus, tanssissa ilo ja kulttuurissa voima. Tällä motolla on rakennettu viikonloppuna kulttuuritalo Kyminsuuhun saapuvaa Mymatch-tanssishow’ta. Kotkalaisten nuorten tekemä esitys on moderni rakkaustarina, jota viedään eteenpäin tanssin ja musiikin voimalla.

— Tämä on 200-prosenttisesti nuorisotapahtuma. Mukana on yli 40 tanssijaa, joista nuorimmat ovat 12-vuotiaita ja vanhimmat 20, ohjaaja Iris Hakulinen kertoo.

Suurin osa esiintyjistä on 19-vuotiaan Hakulisen vetämän Dance Palette -tanssikoulun oppilaita. Ohjaajan mukaan erityistä on se, että tanssijat tulevat eri lajien parista.

— Kotkassa on paljon eri tyylilajin tanssijoita. Meille tuli mieleen, voisivatko nämä nuoret tehdä jotain yhdessä? Teos yhdistelee useita lajeja. Koreografioita on noin 30.

Jotta esityksestä tulisi mielenkiintoisempi, siihen luotiin taustatarina. Hakulisen, Katja Aution ja Annika Tenhusen käsikirjoittama tarina sijoittuu nettideittipalvelu Tinderiin, jossa syntyy kolmiodraama kolmen tanssijan välille.

Yhtä pääosaa esittää 19-vuotias Aappo Kiri, joka on harrastanut streetiä eli katutanssia kuusivuotiaasta lähtien. Kiri kertoo, että esitys on on haastanut hänet — yhtäkkiä katutanssija onkin joutunut opettelemaan tangoa ja rumbaa.

— Tulin armeijan takia mukaan vasta tämän vuoden alussa. Eri koreografioiden omaksuminen näin nopealla aikataululla on ollut vaativaa. Tässä kaikki tanssijat ovat joutuneet oman mukavuusalueensa ulkopuolelle.

Käsikirjoittajana ja tanssijana mukana olevaa Autiota kuullaan myös laulajan ominaisuudessa. Autio esittää muun muassa Marilyn Monroen klassikon I Wanna Be Loved By You. Modernimpaa musiikkia tarjoilee muun muassa nuori räppäri Kevin Tandu.

— Kappaleet on valittu tarinaan sopivaksi. Tanssityylitkin vaihtuvat juonen käänteiden mukaan.

Tanssijat pääsevät myös näyttelemään. Vuorosanoja ei ole, vaan tarinaa kerrotaan eleillä ja tunteilla. Tapahtumien kulkua selkeyttää mukana oleva kertoja.

Hakulinen sanoo, että esitysten tavoitteena on kehittää nuorten tanssiharrastusta ja antaa sille lisäbuustia.

— Haluamme kannustaa nuoria kulttuurin pariin.

Mymatch-tanssishow kulttuuritalo Kyminsuussa perjantaina 21.4. klo 19 ja lauantaina 22.4. klo 18. Esityksen kesto väliaikoineen on 90 minuuttia. Lippuja voi ostaa ovelta tai ennakkoon Iris Hakuliselta numerosta 050 438 5664.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.