Tilaajalle

”Joskus aikoinaan saatettiin rakentaa pöytään oma pieni buffa”, muistelee ravintolapäällikkö Jorma Tykkä — Nykyisin kotkalaisissa buffeteissa vierailee valveutuneita ruokailijoita, jotka eivät tahallaan hamstraa liian isoja annoksia

Buffetruokailussa nälkäinen saattaa unohtaa oman vatsansa rajat, kun tarjolla on vaikka minkälaista herkkua. Ruokahävikistä viime aikoina käyty vilkas keskustelu on saanut monet buffetasiakkaat miettimään omia kulutustottumuksiaan. Kotkalaisista ravintoloista kerrotaan, että asiakkaiden käytöksessä on viime vuosina tapahtunut selkeää muutosta parempaan suuntaan.

Vilma Kärkkäinen

Heidi Saario kertoo syövänsä buffetissa suunnilleen saman verran kuin muutenkin söisi, mutta monipuolisemmin. Sokeristen jälkiruokien sijasta Saario päätti poimia lautaselleen hedelmiä aamiaisen päätteeksi.
Heidi Saario kertoo syövänsä buffetissa suunnilleen saman verran kuin muutenkin söisi, mutta monipuolisemmin. Sokeristen jälkiruokien sijasta Saario päätti poimia lautaselleen hedelmiä aamiaisen päätteeksi.

Buffetruokailijoiden aiheuttama ruokahävikki on viime viikkoina ollut valtakunnallisissa medioissa tapetilla. Kotkan buffeteista kerrotaan, että vaikka hävikkiä toki syntyy, se on loppujen lopuksi melko pientä. Buffetruoan älyttömältä hamstraamiselta on vältytty.