"Jokaisen suomalaisen vain pitää nähdä se" —  Elokuvateatteriyrittäjä Tero Lindqvist uskoo, että Tuntematon sotilas päihittää suosiossa Bondin

Muutkin kotimaiset kiinnostavat teattereissa.

Kimmo Seppälä

Tuntematon sotilas tulee ensi-iltan tällä viikolla.

Elokuvateattereissa menee paraikaa useita kotimaisia uutuuksia. Viime viikkoina ensi-iltansa saaneita ovat Antti-Jussi Annilan Ikitie ja Marja Pyykön Yösyöttö. Syksyn odotetuin taitaa olla Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas, jonka ensi-ilta on tämän viikon perjantaina.

Kotkan Leffojen toimitusjohtaja Tero Lindqvist, millaiset odotukset elokuvateatteriyrittäjällä on Tuntemattomasta sotilaasta?
— Aika lupaavaltahan se näyttää. Katselin juuri ennakkovarauksia, ja viikonlopulle on varattu noin tuhat lippua.
— Olen itse nähnyt elokuvan pari viikkoa sitten, ja olin todella vaikuttunut.

Vieläkö viikonloppuun saa lippuja?
— Alkuillan näytökset alkavat olla myytyjä. Mutta me olemme kyllä varautuneet huomattavalla esitysmäärällä. Meillä on ensimmäisellä viikolla 21 esitystä. Tavallinen määrä olisi sellaiset kymmenen.

Miksi olit vaikuttunut elokuvasta?
— Vähän ehkä jännitti, kuinka tekijät ovat onnistuneet. Pitää kunnioittaa vanhaa ja kuitenkin tehdä jotain uutta. Edvin Laineen Tuntematon on elokuvista se oikea ja alkuperäinen.
— Näyttelijävalinnoista keskusteltiin, että miksi taas se ja se. Mutta suoritukset ovat hyvät, esimerkiksi Eero Aho Rokkana.

Jääkö Rauni Mollbergin ohjaus nyt sitten jonkinlaiseksi historian kuriositeetiksi?
— Jokainen tietysti tykkää, mistä tykkää. Mutta omalla kohdallani Mollbergin elokuva on sellainen välityö.

Mikä on kotimaisen elokuvan merkitys teattereille?
— Tänä päivänä se on todella merkittävä. Ikitiellä on edelleen todella mukavasti katsojia, se menee meillä varmaan loppuvuoden.

Entä Yösyöttö?
— Se oli yllätys, se tuli vähän puskista. Se oli pitkästä aikaa hauska, hyvän mielen elokuva.

Mitä suosittelisit sellaiselle katsojalle, joka käy elokuvissa ehkä kerran vuodessa?
— Kyllähän tuo Tuntematon sotilas on sellainen, että jokaisen suomalaisen vain pitää nähdä se. Tietysti riippuu siitä, minkätyyppisiä elokuvia haluaa katsoa.

Mitä veikkaat Tuntemattoman katsojamääräksi?
— Joku Bond vetää Kotkassa sellaiset 5 000—6 000 henkeä. Tuntemattomalle odotan lähemmäs 10 000:ta katsojaa sinä aikana, kun se täällä pyörii.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet