Haminalainen mopoilija kuoli saamiinsa vammoihin

Haminassa maanantaina iltapäivällä sattunut mopo-onnettomuus on vaatinut kuolonuhrin. Mopoa ajanut 2000-luvulla syntynyt nuorukainen menehtyi saamiinsa vammoihin sairaalassa.

Onnettomuus sattui hieman ennen kolmea iltapäivällä Haminan paloaseman edustalla Helsingintien ja Puuropytyntien risteyksessä. Mopoilija oli saapunut risteykseen pakettiauton perässä. Hänellä oli tarkoitus jatkaa matkaa Haminan suuntaan.

Samaan aikaan risteysalueelle oli saapunut lava-auto, joka aikoi kääntyä vasemmalle Kotkan suuntaan. Lava-auto oli tilanteessa väistämisvelvollinen.

Lava-auton kuljettaja on kertonut, että hän oli nähnyt risteykseen saapuneen pakettiauton, mutta ei nähnyt sen takana tullutta mopoa. Lava-autoa kuljetti vuonna 1945 syntynyt kotkalaismies. Hän ei loukkaantunut törmäyksessä.

Mopo osui suoraan lava-auton keulaan ja tuulilasiin. Mopon polttoainesäiliö vaurioitui törmäyksessä, ja mopo syttyi tuleen. Mopoilija toimitettiin ambulanssilla hoidettavaksi Kymenlaakson keskussairaalaan, jossa hän menehtyi myöhemmin maanantaina.

Päihteillä ei epäillä olleen osuutta onnettomuuteen. Poliisin mukaan kolarin osapuolilla ei myöskään ollut erityisen suuri tilannenopeus.

Riina Lehtoranta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.