Kotka-Hamina oli Tesla-selvityksessä Vaasan veroinen

Kotkan-Haminan seutu selvisi Vaasan kanssa kärkeen FInnpron tilaamassa konsulttiselvityksessä Teslan potentiaalisesta sijaintipaikkakunnasta Suomessa. Selvityksessä vertailtiin yhdeksää kaupunkiseutua. Työ- ja elinkeinoministeriö julkisti viikkoja panttaamansa konsulttiselvityksen yhteenvedon tiistaina.

Selvityksessä konsultit vertailevat kaupunkeja aktiivisuuden, tehtaalle tarjotun sijoituspaikan, logistiikan, energiaratkaisujen, työvoiman saatavuuden, työvoimakustannusten ja korkeakoulujärjestelmän perusteella. Kotka-Hamina ja Vaasa saivat kummatkin täydet pisteet kolmessa kategoriassa. Loput arvosanat olivat kohtuullisia. Huonoja arvioita Kotka ja Vaasa eivät saaneet minkään kriteerin kohdalla.

Arvion tehneen kahdeksan jäsenen konsulttiryhmän mukaan Kotka-Hamina ja Vaasa ovat Suomessa parhaat sijoituspaikat Teslalle.

Kriteeristö oli Finnpron oma. Tesla ei ole vielä julkistanut, millaisia kriteerejä se käyttää valitessaan Euroopan tehtaansa sijaintipaikkaa.

Tesla-kaupungit olivat tiistaina koolla Finnpron ja TEM:n tilaisuudessa. Elinkeinoministeri Mika Lintilän mukaan TEM jatkaa Vaasan kanssa Suomen esityksen valmistelua.

— Mutta selvää on, että valinnan tekee Tesla itse, Lintilä sanoi.

Lintilä perusteli Vaasaan erityisasemaa hakuprosessissa kaupungin aktiivisuudella ja varhaisella liikkeellelähdöllä sekä seudun sähköklusterilla, jonka merkitystä ei konsulttiselvityksessä arvioitu lainkaan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.