Urheiluakatemia pääseekin palloiluhalliin Haminassa

Haminan kaupunki maksaa sittenkin akatemian palloiluhallivuokrat.

Tuntematon

Urheiluakatemia pääseekin palloiluhalliin Haminassa

Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian haminalaiset palloilulajivalmennettavat voivat harjoitella Haminan Palloiluhallissa jatkossakin. Haminan kaupunki on pyörtänyt päätöksensä lopettaa akatemian palloiluhallivuorojen kustantaminen.

Urheiluakatemian toiminnanjohtaja Jyri Aurasen mukaan kaupunki on ilmoittanut hoitavansa akatemian pesä- ja jalkapalloilijoiden tarvitsemien kolmen viikottaisen harjoitteluvuoron kustannukset huhtikuun loppuun saakka. Tuolloin alkaa ulkoharjoittelukausi.

Urheiluakatemian palloilulajit ehdittiin siirtää Haminan liikuntahalliin, kun kaupunki ei suostunut enää jatkamaan hallivuokrien maksamista. Kaupunki tarjosi palloilulajien harjoittelupaikaksi liikuntahallia Pappilansalmen koulun liikuntasalin käyttöönoton vapauttaessa vuoroja liikuntahallilta.

Haminan kaupungin muutosjohtaja Liisa Koski-Lukkarin mukaan vuokrien maksamisen jatkamisesta voitiin tehdä päätös, kun urheiluakatemia toimitti kaupungille kuluvan vuoden toimintasuunnitelman. Hänen mukaansa lähiaikoina on tarkoitus tarkastella tarkemmin urheiluakatemian roolia panostuksessa lapsiin ja nuoriin. Saman pöydän ääreen kutsutaan akatemian lisäksi Ekamin ja Xamkin edustajat.

— Liikunta on tärkeä asia kaikille lapsille ja nuorille. Nyt mennään yhdessä eteenpäin, Koski-Lukkari toteaa.