Kymenlaaksossa koronatartuntojen piikki ja Kymsote on ymmällään – Vuorokauden sisään 19 uutta tartuntaa

Kouvolassa uusia tartuntoja on 12, Kotkassa 4.

Raimo Eerola

Kymenlaaksossa todettiin 19 uutta koronavirustartuntaa eilisen jälkeen.
Kymenlaaksossa todettiin 19 uutta koronavirustartuntaa eilisen jälkeen.

Kymenlaaksossa on tiistain ja keskiviikon välisenä aikana todettu koronatartunnoissa piikki. Kymsote tiedotti keskiviikkona vahvistaneensa 19 uutta koronatapausta.

– Tällä hetkellä tiedossa ei ole yksittäistä tartuntarypästä tai muuta tekijää, joka selittäisi tartuntamäärää. Tartuntojen jäljittäminen ja selvitystyö jatkuvat, Kymsote viestittää.

THL:n tilastojen mukaan suurin osa uusista tartunnoista, 12, on Kouvolasta. Kotkassa on todettu 4 uutta tartuntaa. Muissa Etelä-Kymenlaakson kunnissa uusia tartuntoja ei eilisen jälkeen ole todettu.

Kymsote huolissaan

Kyseessä on kolmas vuorokausi lyhyen ajan sisään, kun Kymenlaaksossa on todettu yli 10 koronatartuntaa. Kymsote on alkuvuodesta ilmaissut useaan otteeseen huolensa tartuntamäärien kasvusta.

Kymenlaaksossa on tähän mennessä todettu kaikkiaan 689 tautitapausta ja tutkittu yhteensä 40 920 näytettä.

Sairaalahoitoon joutuneiden potilaiden määrä on alkuviikon aikana pysynyt ennallaan. Sairaalassa hoidetaan parhaillaan 11 potilasta.

Suomessa uusia tartuntoja on THL:n mukaan 444.

Kymsoten ja THL:n luvuissa eroja

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Luetuimmat