Kotka ja Hamina saavat uuden bussivuoron Vaalimaalle

Uusi linja helpottaa muun muassa työmatkailua ja asiointia Kymenlaakson keskussairaalassa.

Kai Skyttä

Kotkasta Vaalimalle pääsee bussilla pian hieman reilussa tunnissa. Arkistokuva.
Kotkasta Vaalimalle pääsee bussilla pian hieman reilussa tunnissa. Arkistokuva.

Marraskuun lopulla toimintansa aloittaa noin neljä kertaa päivässä Kotkasta Haminan kautta Vaalimaalle ajettava bussivuoro.

Cursorin mukaan nopea bussivuoro palvelee alueen työmatkalaisia ja helpottaa asiointia Kymenlaakson keskussairaalassa ja Ekamin koulumatkoja Kotkan ja Haminan välillä. Linja kulkee myös viikonloppuisin.

Uuden linja ajoreitti on Kotkan keskusta – rautatieasema – Hovinsaari – keskussairaala – Karhula – Haminan linja-autoasema – Virojoen linja-autoasema – Vaalimaa. Ajoaika Kotkasta Vaalimalle on noin tunti 10 minuuttia. Vuoroon käyvät käteismaksun lisäksi Waltti-kuukausikortit sekä arvokortit.

Arkisin ensimmäiset vuorot ovat perillä vaalimalla kello 9.25 ja 14.25, viikonloppuisin kello 9.25 ja kello 12.25. Viimeiset vuorot lähtevät arkisin Vaalimaalta kello 16.30 ja 20.30, viikonloppuisin kello 16.30 ja 18.30. Uuden linjan tarkka aikataulu julkaistaan marraskuun lopulla.

Uuden linjan rahoittavat Kotkan ja Haminan kaupungit, Virolahden kunta, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Zsar oy ja Kymenlaakson liiton tukemana Cursor oy Kotkan-Haminan seutubudjetista.