Mobiilisovellus Kymenlaakson teollisista arkkitehtuurikohteista — mukana muun muassa Sunila ja Inkeroisten tehdasalue

Kimmo Seppälä

Alvar Aallon Sunila on Anja Kierikan mielestä ainutlaatuinen vierailukohde Kotkassa.

Karhulan Teollisuuspuistoyhdistys ry suunnittelee ja toteuttaa yhdessä Mediatehdas Dakarin, Kotkan kaupungin, kymenlaaksolaisten teollisten toimijoiden ja alan asiantuntijoiden kanssa hankkeen, jonka lopputuloksena on mobiilisovellus ja sovellusta tukeva www-sivusto Kymenlaakson merkittävimmistä teollisista arkkitehtuurikohteista.

Teollisuuspuistoyhdistys on saanut hankkeelle 50 000 euron tuen Euroopan aluekehitysrahastosta. Hankkeen asiantuntijoina toimivat arkkitehti Rurik Wasastjerna ja kulttuurihistorioitsija, kirjailija Hannu Rinne.

Karhulan Teollisuuspuistoyhdistyksen toiminnanjohtaja Hannu Oksasen mukaan sovellus ja sivusto nostavat Kymenlaakson profiilia teollisen arkkitehtuurin edelläkävijänä, yritysten sijoituspaikkana sekä kulttuuri- ja matkailukohteena.

Kohteita Kymijoen pituudelta

Yritysten ja matkailun lisäksi, hankkeessa toteutettavia osioita voidaan hyödyntää sekä yhdessä että erikseen muun muassa koulujen opetuskäytössä. Näyttelyssä kertyvää aineistoa hyödynnetään myöhemmin myös Kymenlaakson teollisuutta esittelevässä näyttelyssä Merikeskus Vellamossa.

Vastaavaa kokonaisesitystä koko Kymijokivarren teollisista rakennuskohteista ei ole aikaisemmin tehty.

— Alvar Aallon merkittävä rooli Kymenlaaksossa nousee väistämättä esiin Sunilan alueen ja tehtaan sekä Inkeroisten tehdas- ja asuinrakennusten vuoksi. Mutta muitakin teollisuuden vaikutuksesta syntyneitä mielenkiintoisia rakennuksia ja tiloja löytyy koko jokivarren miltalta etelästä pohjoiseen, muistuttaa Oksanen.

Johanna Vehkaluoto

Johanna Vehkaluoto

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.