Kymenlaakson kauppakamari hakee uutta toimitusjohtajaa – Lähes 13 vuotta toimitusjohtajana ollut Jouko Lehtoranta siirtyy uuteen elämänvaiheeseen

Kymenlaakson kauppakamarilla on 5 työntekijää ja noin 550 jäsenyritystä. Toimitusjohtajalta odotetaan koko Kymenlaakson elinkeino- ja yrityselämän tuntemusta.

Raimo Eerola

Keskuskauppakamarin silloinen toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä ja Kymenlaakson kauppakamarin toimitusjohtaja Jouko Lehtoranta yhteiskuvassa vuonna 2010.

Kymenlaakson kauppakamari käynnisti viime viikolla uuden toimitusjohtajan rekrytoinnin. Nykyinen toimitusjohtaja Jouko Lehtoranta siirtyy omien sanojensa mukaan uuteen elämänvaiheeseen. Se tarkoittaa sitä, ettei hän siirry täysipainoisesti eläkkeelle, muttei myöskään suoraan toiseen organisaatioon.

Jatkossa miestä työllistävät oma konsulttiyritys, hallitustyöskentely sekä muun muassa jalkapalloilija Teemu Pukin urheilumanagerointi.

— Tässä on 34 vuotta painettu pitkää päivää, välillä pitää vetää henkeä. 13 vuotta on ollut loistavaa aikaa kauppakamarissa. On ollut upeaa olla oman maakunnan ja elinkeinoelämän kehittämisen näköalapaikalla, Lehtoranta kuvailee.

Asuttava Kymenlaaksossa

Kauppakamarin hallituksen varapuheenjohtaja Juha Korhonen kertoo, että uuden toimitusjohtajan toivotaan aloittavan ensi vuoden huhtikuussa. Lehtoranta jää pois maaliskuun lopulla. Työpaikkailmoituksessa toimitusjohtajalta edellytetään muun muassa vähintään viiden vuoden kokemusta johtotason tehtävistä sekä pysyvää asumista Kymenlaaksossa.

— Päällimmäisinä vaatimuksina ovat hyvä koko Kymenlaakson elinkeino- ja yrityselämän tuntemus, kokemus johtotason tehtävistä sekä hyvät verkostoitumistaidot myös poliittisten päättäjien suuntaan, Korhonen kuvailee.

Kymenlaakson kauppakamarilla on 5 työntekijää ja noin 550 jäsenyritystä. Sen päätoimipaikka on Kotkassa ja aluetoimisto Kouvolassa. Toimitusjohtajan haku päättyy 25.11.

Luetuimmat