Härski varas vei lämmitettävän kylpypaljun olohuoneen ikkunan alta — Kärry oli miesvoimin työnnetty tielle, sen jälkeen se katosi yöhön

Paljua vuokrannutta yrittäjää harmittaa, että vuokrapalju lähti varkaiden matkaan, koska sille olisi ollut pikkujoulusesongin aikana käyttöä.

Riika Keto

Keto-Mökkien kärryn päällä oleva vuokrapalju lämmittää parhaillaan väärää omistajaa.
Keto-Mökkien kärryn päällä oleva vuokrapalju lämmittää parhaillaan väärää omistajaa.

Röyhkeä kylpypaljuvaras oli liikkeellä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Jaalassa. Keto-Mökkien yrittäjä Riika Keto voi sanoa varmuudella, että yrityksen vuokrakäytössä oleva kylpypalju kärryineen oli hänen olohuoneen ikkunansa alla vielä puolilta öin. Aamukahdeksalta se oli kadonnut.

— Kuulin yöllä ulkoa metallisen kalahduksen, mutta ajattelin, että se oli tuulen aiheuttama.

Keto kävi välissä ulkona, mutta ei havainnut mitään erikoista.

Kun talon tunnistinvalo syttyi yöllä, sen jälkeen Keto kuuli auton kiihdyttävän Selänpääntiellä.

— Se auto lähti jotenkin painavan oloisesti tieltä.

Pihalla ei Kedon mukaan ollut aamulla minkäänlaisia auton jälkiä. Hänen mukaansa kärry on työnnetty tielle miesvoimin. Sen jälkeen lukkolaite on rikottu ja ajettu pois.

Kedon mukaan kärryn päällä olevaa paljua ja kaminaa on mahdollista vetää henkilöautolla.

— Minulla on loukkaantunut olo, koska kotiini on tultu varkaisiin. Olen pitänyt mökkejä 12 vuotta, eikä täällä ole kertaakaan käynyt varkaita.

Varkaus herätti avun

Ketoa harmittaa, että vuokrapalju lähti varkaiden matkaan, koska sille olisi ollut pikkujoulusesongin aikana käyttöä. Yrityksellä on toinen samanlainen.

— On tästä seurannut hyvääkin. Yhteisöllisyys on yllättänyt. Paikallinen paljuyrittäjä tarjosi heti omaansa lainaksi. Lähellä asuvat ovat myös kertoneet ajoneuvohavaintojaan yön aikana.

Maanantai-iltapäivään mennessä kylpypaljua ei ollut vielä löytynyt. Keto teki rikosilmoituksen poliisille sunnuntaina. Lisäksi hän ilmoitti hätäkeskukseen, että liikkeellä on varastettu kärry.