Lumikaaoksen jäljet näkyvät Kotkan pysäköinninvalvonnassa — Kotkassa pysäköidään pääsääntöisesti hyvin, mutta liikennettä vaarantavia tai haittaavia tapauksiakin näkee

Vuoropysäköinnin alkamista vastaava pysäköinnintarkastaja pitää hyvänä asiana. Katso myös video, miltä Kotkan kapeilla kaduilla näyttää autoilijan näkökulmasta!

Kimmo Seppälä

Katujen varsille on syntynyt kookkaita lumikasoja, jotka hankaloittavat autolla liikkumista erityisesti Kotkansaarella.
Katujen varsille on syntynyt kookkaita lumikasoja, jotka hankaloittavat autolla liikkumista erityisesti Kotkansaarella.

Lumimassat ovat tehneet Kotkansaarella autolla liikkumisesta ja pysäköimisestä taidelajin. Lunta on kerääntynyt niin suuriin kasoihin, ettei pysäköintipaikkaa tahdo löytyä. Myös kadut ovat paikoin rajautuneet yksikaistaisiksi.

— Olosuhteisiin nähden talvi on mennyt hyvin. Uskon, että tämä tilanne rasittaa enemmän kunnossapitoa, vastaava pysäköinnintarkastaja Saara Suurinkeroinen kertoo.

Suurinkeroisen mielestä Kotkassa on verrattain hyvin käyttäytyviä autoilijoita, mutta huonompiakin esimerkkejä näkee. Suurinkeroinen kehottaa pohtimaan, onko pysäköintipaikka turvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden kannalta hyvä.

— Vaikka ajattelisi, että piipahtaa vain hetken jossakin, väärin pysäköity auto voi esimerkiksi viivästyttää bussiliikennettä. Kadut voivat rajautua niin ahtaiksi, ettei siitä mahdu millään korttipakkaa isommalla autolla ohi.

Tilanteeseen on turhauduttu

Talven myötä pysäköinninvalvontaa ei ole erityisesti lisätty. Suurinkeroisen mukaan resurssit eivät jousta niin, mutta muutokset huomioidaan ja niistä keskustellaan. Kotkan pysäköinninvalvonnan kokonaisvahvuus on 5 henkilöä, joista aktiivisesti kentällä liikkuu 4. Tiimiin kuuluu myös oikaisuista vastaava kaupungin lakimies.

Vuoropysäköinnin alkamista Vuorikadulla, Anjalankadulla, Rauhankadulla ja Suntionkadulla Suurinkeroinen pitää hyvänä, sillä se mahdollistaa katujen huollon.

— Tämä tilanne on varmaan verrattavissa pitkään jatkuneeseen helteeseen, eli turhautuminen näkyy taustalla. Pysäköinti on kuitenkin vain pieni osa autolla liikkumista, Suurinkeroinen toteaa.

Alla olevalta videolta näet näkymää Kotkansaaren kaduista. Video on kuvattu maanantaina. Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.