Kahden tunnin haravointityöhön haki 37 nuorta

Linda Varoma

Markku Merovuo, Sirkka Kotola, Keijo Kumanto ja Marja Merovuo saapuivat maanantaina infotilaisuuteen kuulemaan, miten Work Pilots -palvelun kautta voi työllistää nuoria.

Nuorten työllisyyden kohentamiseksi kehitetty Work Pilots -sovellus saa uutta vauhtia, kun Kotkan kaupunki lähtee mukaan kokeiluun. Kaupunki tarjoaa ensi vaiheessa 300 työtuntia kotkalaisille yhdistyksille, seuroille ja järjestöille. Aina tuhanteen tuntiin saakka määrää voidaan kuitenkin lisätä riippuen siitä, innostuvatko yritykset ja kotitaloudetkin tarjoamaan nuorille töitä palvelun kautta.

Kotkan Ohjaamo aloitti elokuun lopussa Work Pilotsin markkinoinnin. Koordinaattori Kaisa Heimosen mukaan mobiilisovellus on otettu hyvin vastaan. Sovelluksen on ladannut jo reilusti yli 300 nuorta.

— Hyvä esimerkki nuorten halusta tehdä erilaisia töitä on, se kun tarjolle tuli yksi kahden tunnin haravointityö. Se keräsi peräti 37 hakijaa, kertoo Heimonen.

Sovelluksen kautta on Kotkassa tullut sata työtuntia paikallisille nuorille. Ne on Heimosen mukaan lähes kaikki jo käytetty. Nyt siis tarvitaan lisää työn tarjoajia.

Kotkan kaupungin tarjoamien tuntien johdosta pidettiin kaksi infotilaisuutta pääkirjastossa maanantaina. Vellamon ystävät ry:n puheenjohtaja Sirkka Kotola kertoi, että heidän kauttaan nuorille saattaisi järjestyä muun muassa erilaisia paperi-ja tietokonetöitä. Kymen Innovaatioyhdistystä edustanut Markku Merovuo sanoi tarjoavansa yhdelle nuorelle päivän työn, joka liittyy tietotekniikkaan. Keijo Kumanto totesi, että Karhulan työväennäyttämöllä on tarjota erilaisia tehtäviä ainakin kahdelle nuorelle.

Kaisa Heimonen kertoo, että tähän mennessä kokeilusta saatu palaute on ollut hyvin myönteistä.

— Vastaanotto on ollut yllättynyt, innostunut, jopa hurmioitunut. Nuoria on kehuttu loistaviksi työntekijöiksi.

Lue lisää päivän lehdestä tai Kymen Sanomien mobiilisovelluksesta.

Veikko Mäenpää