Ekamin opiskelijalla ja kotkalaiskoulun työntekijällä todettu koronavirustartunnat: Kotekon kampuksella Kotkassa 17 koronalle altistunutta

Kotkalaisessa koulussa ei koronalle altistuneita.

Ella Karttunen

Koronatartunnat todettiin viime viikonloppuna. Arkistokuva.
Koronatartunnat todettiin viime viikonloppuna. Arkistokuva.

Ekamin Kotekon kampuksella Kotkassa todettiin sunnuntaina koronavirustartunta opiskelijalla. Kymsoten julkaiseman tiedotteen mukaan myös kotkalaisen koulun henkilökuntaan kuuluvalla on todettu koronavirustartunta.

Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä Ekamin Kotekon kampuksella on mahdollisesti altistunut koronalle 17 henkilöä. Heistä 16 on opiskelijoita ja yksi on ryhmän opettaja.

Kymsoten infektiotautien ylilääkärin Risto Pietikäisen mukaan henkilöt on asetettu kymmenen päivän karanteeniin. He jatkavat opintojaan etäopintoina.

Toinen koronatartunta on todettu kotkalaiskoulussa työskentelevällä henkilöllä. Tartunta todettiin lauantaina. Kymsoten mukaan opettajia tai oppilaita ei ole altistunut koronalle tähän tapaukseen liittyen. Koronaan sairastuneen lähimmät työtoverit on kuitenkin asetettu karanteeniin.

Ekamin tiedotteessa kerrotaan, että kampusten opiskelijoille ja henkilökunnalle on suositeltu Koronavilkku-sovelluksen käyttöönottoa. Kaikkia kannustetaan noudattamaan hygienia- ja turvallisuusohjeita. Kampuksilla on otettu käyttöön tehostettu siivous.

Ekamilla on Etelä-Kymenlaaksossa Kotekon kampuksen lisäksi kaksi kampusta Kotkassa ja yksi Haminassa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset