Kotkan opiston kurssi-ilmoittautuminen alkaa verkossa maanantaina — Valikoimassa uutuuksina arabian ja latvian kieltä

Sari Tauru

Kotkan opiston kurssikatalogissa on ollut jo monta vuotta äijäjoogaa. Se kuuluu valikoimaan myös tänä lukuvuonna. Arkistokuva vuodelta 2016.

Kannattaa muistaa, että aika juoksee. Tätä korostaa Kotkan opiston rehtori Mika Kempas ja rohkaisee kaikkia ilmoittautumaan Kotkan opiston kursseille.

Mitä aiemmin, sen parempi. Monet ryhmät täyttyvät nopeasti, etenkin vesijumpat ja kielten alkeiskurssit. Varasijoilta voi varautua paikkoja.

— Jos epäröi, että aloittaisiko vai eikö aloittaisi, pian onkin jo seuraavan lukuvuoden opinto-opas kädessä, kertoo Kempas.

Lukuvuoden 2018–2019 opinto-oppaat jaetaan kotkalaiskoteihin tänä viikonloppuna ja internet-ilmoittautuminen alkaa maanantaina, joten nyt on hyvä hetki pysähtyä miettimään sopivia harrastuksia.

Uusia kieliä valikoimassa

Kotkan opiston kielikurssien valikoimaan on nyt tullut kaksi uutta kieltä. Arabian kielen perusteita -kurssi on suunnattu arabian kieltä työssään tarvitseville ja matkailijoille.

— Tälle kurssille on etsitty vuosia opettajaa. Nyt sellainen löytyi. Kurssilla käytetään latinalaisia kirjaimia niin, että opitaan lausumaan sanoja, sanoo Kempas.

Latvian kieltä matkailijoille -kurssilla oppii pärjäämään monissa matkailijalle eteen tulevissa tilanteissa. Pieni matkalaukullinen saksaa -kurssilla puolestaan oppii hyödyllisiä fraaseja vaikkapa Oktoberfest-reissulle.

Lisää ideoita luovuuteen

Tänä syksynä Elä luovasti – toteuta itseäsi -lyhytkurssilla pääsee oppimaan ajattelua.

— Kurssilta saa pieniä työkaluja siihen, miten voi toteuttaa itseään ja miten omia ajatuksiaan voi jalostaa eteenpäin, kertoo Kempas.

Ihmisillä on monesti hyviä ajatuksia, mutta sopivaa aikaa niiden toteuttamiseen ei tahdo löytyä. Kolmen kurssitapaamisen aikana tutustutaan kulttuuririennoista saatavaan voimaan, luovuuden ja toiveiden kohtaamiseen sekä luovasti elämiseen ja uuden oppimiseen.

Kurssilla jokainen pääsee tekemään myös omaan itseensä liittyviä harjoituksia.

— Olipa minkä alan ihminen tahansa, on olemassa yksinkertaisia keinoja testata ideaa ja suunnitella, missä idean voi toteuttaa.

Ilmoittautuminen

Internet-ilmoittautuminen Kotkan opiston lukuvuoden 2018–2019 kursseille alkaa 13.8. kello 18.

Puhelimitse ja toimistossa ilmoittautuminen alkaa 20.8. kello 10.

Lisätietoa kursseista tapahtumissa

Kotkan opisto on mukana Virikkeitä vapaa-aikaan -infossa Kumppanuustalo Viikarissa (Mariankatu 24, Kotka) 14.8. kello 17–19. Aiheena ATK-kurssit.

Ylös sohvalta -tapahtumassa 29.8. Opintokeskus Karhussa pääsee kokeilemaan useita kymmeniä eri asioita, joita voi oppia Kotkan opistossa.