Meripäivien markkinamyyjiltä vaaditaan asioiden hyvää hoitoa

Sari Tauru

Ulkomaisista myyjistä joidenkin saattaa olla kannattavampaa maksaa tuloverot omaan maahansa. TMK:lta saadun tiedon mukaan Meripäivien myyntikojujen yrittäjistä kaikki maksavat veronsa Suomeen.

Meripäiville ja Kansainvälisille suurmarkkinoille ei pääse myyjäksi kuka tahansa. Yrityksen on pitänyt hoitaa asiansa kunnollisesti jo ennen myyntipaikan hankkimista. Esimerkiksi toistuvasti nimeä vaihtava yritys epäilyttää ja markkinoiden myyntipaikoista huolehtiva yhtiö ilmoittaa tapauksista verottajalle.

Meripäivien merimarkkinoiden ja Kansainvälisten suurmarkkinoiden myyntipaikoista huolehtii TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus Oy, joka järjestää Suomessa lähes sata markkinatapahtumaa vuodessa. Jos myyjä ei ole huolehtinut kaikkien vaadittavien tietojen ja lupien hankinnasta, myyntipaikkaa ei anneta käyttöön, vaikka se olisi maksettu.

Myös myyjien moraalien oletetaan olevan korkealla tasolla. Epämääräiset tapaukset karsitaan pois eikä niitä enää oteta myyjälistoille.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.