Luumäellä rekan alle jääneet olivat Kouvolasta — Venäläiskuljettaja pidetään toistaiseksi Suomessa

Poliisi jatkaa kohtalokkaan törmäyksen tutkimuksia, oliko rekan kuljettajalla mitään mahdollisuuksia havaita pimeällä tiellä olleet uhrit.

Niina Villman

Poliisi jatkaa Jurvalassa tapahtuneen kuolonkolarin selvittelyä. Onnettomuudessa kuoli kaksi henkilöä.
Poliisi jatkaa Jurvalassa tapahtuneen kuolonkolarin selvittelyä. Onnettomuudessa kuoli kaksi henkilöä.

Kuutostiellä varhain sunnuntaiaamuna rekan alle kuolleet mies ja nainen olivat Kouvolasta. Poliisi jatkaa sunnuntaina aamuyöllä sattuneen onnettomuuden osallisten ja silminnäkijöiden kuulemista.

Henkilöautossa oli aamuyöllä kaksi miestä ja kaksi naista. Kouvolaan matkalla ollut auto pysähtyi Kuutostiellä Luumäellä Jurvalan kohdalla. Pysähtymisen poliisi arvelee johtuneen matkustajien välisestä erimielisyydestä. Nainen ja kaksi miestä nousivat autosta ulos selvittämään tilannetta auton takapuolelle. Kuljettajana ollut nainen jäi istumaan autoon.

Venäläisrekka törmäsi keskellä ajorataa olleisiin kahteen mieheen ja naiseen. Heistä 1979 syntynyt nainen ja 1996 syntynyt mies kuolivat heti. Kolmas, vuonna 1982 syntynyt mies loukkasi jalkansa. Hänellä ei ole hengenvaaraa.

Rekka osui myös autoon. Kuljettajana ollut nainen ei loukkaantunut. Hänet kuljetettiin ensiapuun saamaan kriisiapua.

Rekkakuski on vielä Suomessa

Poliisi epäilee vuonna 1983 syntynyttä rekan kuljettajaa kahdesta kuolemantuottamuksesta, vammantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kummankaan auton kuljettajalla ei ollut alkoholia tai muita päihteitä veressä.

Venäläiskuljettaja on edelleen Suomessa. Rikoskomisario Saku Tielinen neuvottelee tänään maanantaina syyttäjän kanssa, miten kuljettajan kanssa menetellään. Pakkokeinomenettely antaa mahdollisuuden pidättää ulkomaalaisen rikoksesta epäillyn, jos poliisi epäilee, ettei häntä enää kotimaahan lähettämisen jälkeen tavoiteta. Siihen ei Tielisen mukaan välttämättä tarvitse kuljettajan kohdalla turvautua.

— Neuvottelemme syyttäjän kanssa järkevimmän tavan, millä turvattaisiin se, että kun asiaa aikanaan käsitellään tuomioistuimessa, hänet saataisiin paikalle.

Kuljettajan syyllisyyttä vastaan saattavat Tielisen mukaan puhua olosuhteet. Poliisi selvittääkin parhaillaan, oliko kuljettajalla minkäänlaisia mahdollisuuksia havaita keskellä ajorataa olleita uhreja ja välttyä törmäykseltä. Keliolosuhteet olivat aamuyöllä hyvät. Tiellä ei ollut minkäänlaista katuvalaistusta.

Onnettomuusauton kuljettajaa ja mukana ollutta miestä poliisi kuuli jo eilen sunnuntaina. Heidän kuulemistaan samoin kuin onnettomuushetkellä kuutostietä ajaneita silminnäkijöitä poliisi tulee kuulemaan todistajina.