A-klinikka sulkee Kotkan Turvalan yksikkönsä

Jatkossa Kymenlaakson päihdehuollon laitospalvelut keskitetään Kouvolaan.

Sari Tauru

A-klinikan Turvalan yksikkö suljetaan joulukuun puoliväliin mennessä.
A-klinikan Turvalan yksikkö suljetaan joulukuun puoliväliin mennessä.

A-klinikka Oy sulkee Kotkan Turvalan yksikkönsä kuluvan vuoden jouluun puoleen väliin mennessä. Syynä toiminnan alasajoon on A-klinikka Oy:n Kymenlaakson aluepäällikkö Riikka Viitalan mukaan laitoshoidon vähentynyt kysyntä.

A-klinikka Oy tuottaa Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymälle päihdehuollon laitospalveluja Kotkassa ja Kouvolassa eikä yksiköihin ole enää ohjautunut asiakkaita siinä määrin, että molempien yksiköiden toiminnan ylläpitäminen olisi mahdollista.

– Jatkossa päihdehuollon selviämishoito, vieroitus ja kuntouttava hoito keskitetään Kymenlaaksossa Kouvolan yksikköön, Viitala kertoo.

Vähennyksiä myös henkilökuntaan

A-klinikan Kotkan Turvalan yksikössä on 19 ja Kouvolan yksikössä 17 asiakaspaikkaa. Turvalan yksikön sulkeuduttua Kouvolaan jää 20 asiakaspaikkaa.

– Kun asiakaspaikat kokonaisuudessaan vähenevät, se merkitsee sitä, että myös henkilökuntaa joudutaan vähentämään, Viitala kertoo.

Hänen mukaansa A-klinikka pyrkii turvaamaan sen, että kymenlaaksolaiset päihdehuollon laitoshoidon asiakkaat saavat tarvitsemansa palvelun mahdollisimman mutkattomasti.

– Laitoshoidon asiakasmäärän vähenemisen tarkkaa syytä emme tiedä, mutta pyrimme A-klinikka Oy:ssä siihen, että meille hoitoon ohjautuvat ihmiset saavat tarvitsemansa palvelun.