Kotkan kaupunki sai pelastusrenkaan

Kaupungin edustaja Satu Ylämäki (vasemmalla) vastaanotti Mansikkalahteen lahjoitetun pelastusrenkaan. Renkaan luovutti palveluvastaava Olga Rosendahl.
Kaupungin edustaja Satu Ylämäki (vasemmalla) vastaanotti Mansikkalahteen lahjoitetun pelastusrenkaan. Renkaan luovutti palveluvastaava Olga Rosendahl.

Kotkan kaupunki vastaanotti torstaina pelastusrenkaan vakuutusyhtiö Lähitapiola Kaakkois-Suomelta. Pelastusrengas sijoitettiin Mansikkalahteen.

Lähitapiola ja Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) lahjoittavat tulevan kesän aikana sata pelastusrengasta eri puolille Suomea osana 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Ehdotuksia pelastusrenkaiden paikoiksi kerätään kansalaisilta ja yhteisöiltä kampanjan nettisivujen kautta.

Ehdotuksia paikoista, joissa olisi hyvä olla pelastusrengas, mutta josta se vielä puuttuu tai jossa nykyinen rengas on huonossa kunnossa, voi tehdä juhannukseen saakka. Lähitapiolan ja SUH:n asiantuntijat valitsevat pelastusrenkaiden paikat tehtyjen ehdotusten joukosta. Renkaat toimitetaan kesän 2017 aikana.

Suomessa hukkuu vuosittain edelleen 150—200 ihmistä, mikä on asukaslukuun suhteutettuna selvästi enemmän kuin muissa Pohjoismaissa. Lähes kolmasosa hukkuu putoamisen tai veteen luiskahtamisen seurauksena. Uimataidon lisäksi hyvät vesiturvallisuustaidot ja varusteet, kuten oikein sijoitettu pelastusrengas, ovat tärkeässä roolissa hukkumiskuolemien ehkäisyssä.

Ehdotuksen pelastusrenkaan paikaksi voi tehdä lahjoituskampanjan nettisivuilla.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.