Kotkan keskustassa viime yönä lukuisia väkivaltatapauksia, joista vakavinta tutkitaan tapon yrityksenä

Mies iski toista miestä teräaseella. Tuntematon mies potkaisi nuorta naista. Miesjoukko pahoinpiteli maassa makaavaa Kotkan torilla. Lisäksi jäi kiinni rattijuoppoja.

Marleena Liikkanen

Useat väkivaltatapaukset säväyttivät Meripäiviä perjantain ja lauantain välisenä yönä. Niistä vakavin oli tapon yritys. Arkistokuva.
Useat väkivaltatapaukset säväyttivät Meripäiviä perjantain ja lauantain välisenä yönä. Niistä vakavin oli tapon yritys. Arkistokuva.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä Meripäivillä oli useita väkivaltatapauksia. Poliisi joutui puuttumaan tappeluihin ja selvittämään pahoinpitelyitä.

Tapauksista vakavin tapahtui yöllä Isossapuistossa, kun parikymppistä miestä iskettiin teräaseella. Teko tapahtui juuri ja juuri lauantain puolella, hieman keskiyön jälkeen, ilmoittaa Kaakkois-Suomen poliisi. 

Poliisipartio sai epällyn tekijän kiinni paikan päältä. Poliisi tutkii tekoa tapon yrityksenä. 

Vammoja saanut mies on toimitettu sairaalahoitoon. Poliisin tietojen mukaan hänen tilansa on vakaa, mutta vakavammat seuraukset ovat olleet teossa hyvin lähellä, joten poliisi tutkii tekoa tapon yrityksenä. 

Sekä tekijä että uhri ovat syntyneet vuonna 1996 ja ovat paikkakuntalaisia. Uhri on sairaalahoidossa ja poliisin kertomien tietojen mukaan hänen tilansa on vakaa.

Tuntematon mies potkaisi nuorta naista

Meripäivillä on ollut perjantain aikana useita muitakin väkivaltatapauksia. 

Satamakadun ja Laivurinkadun risteyksessä ilmoitettiin kello 00.15 lauantaina pahoinpitelystä, jossa tuntematon mies oli potkaissut nuorta naista ja tönäissyt tämän seinää vasten. Mies ja nainen eivät tunteneet toisiaan. Poliisi tutkii asiaa epäiltynä pahoinpitelynä. 

Meriniemessä pahoinpidelty mies ei osannut näyttää epäiltyä tekijää poliisille

Meriniemessä Kotkassa pahoinpideltiin mies keskellä lauantaiyötä hieman ennen kello yhtä.

Pahoinpidelty mies ei pystynyt osoittamaan poliisipartiolle, kuka paikalla olleista henkilöistä oli epäilty tekijä, joten poliisi otti kaikkien paikalla olleiden tiedot ylös. Mies osasi kertoa, että kyseessä on veneellä oleskeleva henkilö.

Poliisi joutui erottamaan tappelevat miehet ja käyttämään pippurisumutetta toisen miehen rauhoittamiseen

Meripäivien aikana Kotkassa on liikkeellä paljon poliiseja, mistä johtuen kaikista tapauksista ei ehditty edes ilmoittaa hätäkeskukseen, kun poliisipartio oli jo paikalla.

Näin kävi yöllä Ruotsinsalmenkadulla kello 02.05, kun poliisi oli suorittamassa toista tehtävää ja havaitsi samaan aikaan kahden miehen välisen tappelun. Poliisipartion oli jakauduttava kahtia. Yksi poliisi jatkoi käynnissä olevan tehtävän hoitamista, toinen joutui erottamaan tappelevat miehet.

Poliisi sai irrotettua tappelevat miehet toisistaan, mutta joutui käyttämään pippurisumutetta toisen miehen rauhoittamiseksi.

Poliisin puhuttaessa henkilöitä kävi ilmi, että aiemmin nuori naishenkilö oli mennyt miesten väliin yrittäen saada tappelun loppumaan, mutta tilanteessa häntä oli lyöty kasvoihin. 

Poliisi tutkii tapausta kolmena pahoinpitelyrikoksena. 

Torilla miesjoukko pahoinpiteli maassa makaavaa henkilöä

Perjantain ja lauantain välisen yön väkivaltatapaukset Kotkassa eivät loppuneet tähän. 

Kahden jälkeen yöllä poliisi sai tiedon pahoinpitelystä Kotkan torilla. Torilta tavattiin mies, jonka silmäkulmasta valui verta.

Mies ja hänen ystävänsä olivat nähneet, kuinka viisi miestä pahoinpiteli maassa ollutta henkilöä. Poliisipartio tavoitti yhden epäillyistä pahoinpitelijöistä ja toimitti hänet Kotkan poliisiasemalle säilöön.

Pahoinpidelty mies vietiin ambulanssilla ensiapuun saamaan hoitoja vammoihinsa. 

Rattijuoppoja Pyhtäällä ja Kotkassa

Poliisin työpäivään mahtui perjantaina muutakin kuin Meripäivien tapauksia.

Kymenlaaksonkadulla Kotkassa jäi kiinni huumeissa ajanut kuljettaja perjantaina aamusta Mies puhalsi alkometriin 0,35 promillea ja huumepikatesti näytti hänelle positiivista amfetamiinin osalta. Miehellä ei ollut ajo-oikeutta. Häntä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. 

Poliisi sai perjantaina illalla yhdeksältä ilmoituksen epäillystä rattijuoposta Pyhtäällä. Poliisipartio löysi kyseisen ajoneuvon Pyhtään kirkonkylällä olevan baarin parkkipaikalta ja kuljettajan sisältä baarista.

Mies puhalsi alkometriin 2,4 promillea. Häntä epäillään asiassa törkeästä rattijuopumuksesta ja ajoneuvon omistajaa epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle.