Senaatti-kiinteistöt kauppaa Kyminlinnaa

Kyminlinnan vanhoille rakennuksille etsitään ostajaa, joka kehittäisi aluetta.

Matti Immonen

Kyminlinnan varuskunta-alueen vanhat rakennukset halutaan myydä.
Kyminlinnan varuskunta-alueen vanhat rakennukset halutaan myydä.

Valtion omistaja Senaatti-kiinteistöt myy Kyminlinnan rakennuksia. Vanhimmat rakennukset ovat 1800-luvun alkupuolelta, ja ne ovat suojeltuja. 

Senaatti-kiinteistöt laittaa alueelta myyntiin 6,7 hehtaarin kokonaisuuden, jolla sijaitsevat muun muassa vanhat kasarmit, porttirakennus ja varastorakennuksia sekä Komendantin talo. Rakennukset ovat olleet tyhjillään tai vähäisellä käytöllä viime vuosina. Myytävä kokonaisuus muodostuu kahdesta määräalasta, jotka myydään yhtenä kokonaisuutena.

Kyminlinnan laajuus on kaikkiaan noin 80 hehtaaria. Loput alueesta eli yli 70 hehtaaria ja kaikki linnoitusrakenteet jäävät edelleen valtion omistukseen.

Valtiolla ei ole rakennuksille enää käyttöä, joten on katsottu tarkoituksenmukaiseksi lähteä hakemaan niille uutta omistajaa, Senaatti-kiinteistöjen tiedotteessa kerrotaan.

Alueen kehittämistä on valmisteltu yhteistyössä Kotkan kaupungin kanssa. Kyminlinnalla ei ole voimassa olevaa kaavaa. Tarkoitus on, että uusi omistaja lähtee yhteistyössä kaupungin kanssa miettimään alueen tulevaa käyttöä ja kaavoitusta.

Puolustusvoimien varuskunta linnoituksessa lakkautettiin vuonna 2005, minkä jälkeen linnoitus on suurelta osin tyhjillään ja suljettuna. Alueelle on tehty vuonna 2015 kehittämissuunnitelma, jossa Kyminlinnaa on suunniteltu ulkoilu-, virkistys- ja kulttuurialueeksi.

Raimo Eerola

Odotuksista huolimatta Kyminlinnan portit ovat pysyneet yleisölle suljettuina.

Senaatti-kiinteistöt myy kohteen julkisella tarjouskilpailulla. Ostajalla tulee olla osaamista hoitaa ja kunnostaa suojeltuja rakennuksia. Tarjouskilpailu päättyy 31.1.2018.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet